Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 26 jul 2019

Met deze tips maak je heerlijk verfrissende homemade ijsthee

Nu de zomer écht is begonnen, gaat er niets boven een gekoelde en goed op smaak gebrachte homemade ijsthee. Met deze tips & tricks maak je zeker en vast een verfrissende een heerlijke ijsthee.

Tips voor heerlijk verfrissende ijsthee

1. Zet je thee twee maal zo sterk

Omdat ijsthee altijd wordt verdund, wil je extra veel smaak aan je ijsthee toevoegen. Het zou zonde zijn als je een flauwe smaak overhoudt. En natuurlijk (net als bij het drinken van gewone thee) gebruik je losse theebladeren voor het meest smaakvolle resultaat. Geen gedoe met zakjes dus.

Zet een flink sterke pot thee met theebladeren naar keuze. Giet de thee dan over ijsblokjes. Zet een lekkere grote pot en zeef de thee goed, zodat er geen kleine stukjes van de theebladeren overblijven.

2. Denk verder dan groene en zwarte thee

Wij zijn groot fan van groene en zwarte thee, maar met ijsthee mag je best een beetje anders denken. Vruchtensmaken werken namelijk érg goed, een beetje zoet in je ijsthee doet wonderen. Afrikaanse rooibos is een echte aanrader. Maar ook Japanse groene thee met perzik en passievruchtensmaak zijn zalig.

3. Maak de ijsthee zoeter met sap of limonade

Een ‘natuurlijke’ theesmaak is heerlijk, maar voor een écht lekkere ijsthee zul je de thee wat zoeter moeten maken. Dat kan met limonade of wat sap. Denk bijvoorbeeld een elderflowersiroop of andere siropen. Er zijn ook andere lekkere biologische limonade opties met granaatappel- of limoensmaak. Simpele suiker doet natuurlijk ook zijn werk.

4. Hoe meer fruit hoe beter!

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar algemene regel bij  homemade ijsthee is is: hoe meer fruit hoe beter! Lokale en seizoensvruchten zijn altijd een goed idee. Vooral verse, zoete vruchten werken goed in ijsthee. Laat de thee eerst zo’n vier tot vijf uur afkoelen tot kamertemperatuur voor je het fruit toevoegt. Je kunt de ijsthee dan direct drinken of (aanrader!) de ijsthee ‘s nachts met het fruit laten intrekken.

Met deze tips maak je heerlijk verfrissende homemade ijsthee

5. Gebruik kruiden

Als je drankje maar genoeg smaak heeft, heeft het (hopelijk) geen suiker nodig. Dus probeer eens te kijken hoever je kan komen met de natuurlijke smaken van kruiden voordat je een berg suiker aan je ijsthee toevoegt. Afhankelijk van de vruchten die je hebt toegevoegd, kun je kruiden gaan uitkiezen. Denk aan lavendel, rozenblaadjes, rozemarijn, mint, limoengras, basilicum en kamille bijvoorbeeld. Zie ijsthee’s dus een beetje als cocktails of sangria.

Met deze tips maak je heerlijk verfrissende homemade ijsthee

Meer lezen over homemade ijsthee?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Met deze tips maak je heerlijk verfrissende homemade ijsthee
Sluiten