Alice
Alice Tips & Tricks 2 feb 2020

Dit is de gemakkelijkste manier om een ananas te snijden

We geven eerlijk toe dat we nog al te vaak een voorgesneden ananas in de winkel kopen. Een volledige ananas schillen en snijden, is iets waar we telkens weer tegenop kijken. Hoewel dit fruit er redelijk imposant uitziet, is het helemaal niet zo moeilijk om er eentje te snijden. Gewoon even deze stappen volgen et voilà!

Natuurlijk bestaan er tegenwoordig allerlei fancy gadgets om je ananas te schillen en te snijden. Wij houden het echter liever old school. Het enige dat je dus nodig hebt is een scherp mes en een snijplank.

Foto: Belga Image/Easyfotostock

Zo snijd je een ananas

  1. Leg de ananas zijwaarts op een snijplank.
  2. Snijd de ‘kop’ eraf met een scherp mes.
  3. Hak vervolgens het ‘poepje’ eraf en zet daarna rechtop.
  4. Snijd met een scherp mes de schil van boven naar beneden eraf. Volg hierbij de vorm van de ananas en draai door totdat ze volledig geschild is.
  5. Wanneer de harde schil eraf is, kan je de gaten van de ananas wegsnijden. Kerf hiervoor telkens diagonaal een snee langs de gaten. Doe dit totdat alle gaten verwijderd zijn.
  6. Leg de ananas daarna horizontaal op de snijplank en snijd in plakken.
  7. Verwijder nog bij elk schijfje de harde kern met een mes. Zo krijg je mooie ananasringen.

Als je de ananas liever in blokjes snijdt, kan je er ook voor kiezen om na stap 5, rondom de harde kern, stukken van boven naar beneden af te snijden. Leg de stukken daarna horizontaal op de snijplank en snijd in blokjes.

Meer keukentips

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Dit is de gemakkelijkste manier om een ananas te snijden
Sluiten