Liselotte
Liselotte Inspiratie 15 jun 2018

6 makkelijke aperitiefhapjes met slechts 2 ingrediënten

Bij de supermarkt liggen de schappen er vol mee: aperitiefhapjes die je eigenlijk ook heel makkelijk zelf kunt maken. Steek de handen uit de mouwen en maak een lekkerdere en goedkopere versie. Wij verzamelden de makkelijkste aperitiefhapjes die je met slechts 2 ingrediënten maakt. 

Deze hapjes zijn zo makkelijk om te maken dat je er geen recept voor nodig hebt. Haal de ingrediënten in huis en vul, dip of rol!

Peppadew

Peppadew is de merknaam van de zoete ronde pepertjes die gevuld worden met roomkaas. Kant-en-klaar te koop bij de meeste supermarkten, traiteurs en groothandels, maar ook heel makkelijk zelf te maken met wat losgeroerde Mon Chou. De pepertjes vind je in een bokaal bij de antipasti.

makkelijke aperitiefhapjes

Verse vijgen in parmaham

Als het seizoen daar is (zomer), zijn verse vijgen ook perfect als snack. Wikkel partjes in parmaham (of vul ze met een stukje blauwe kaas) en serveer direct. Lekker met een basilicumblaadje.

makkelijke aperitiefhapjes

Ansjovis met olijf

Voor de liefhebbers van zout zijn deze olijven in een ansjovis zalig. Kies voor gezouten ansjovis of de zoetzure boquerones en zet ze eventueel vast met een prikkertje.

makkelijke aperitiefhapjes

Groene aspergetips met ham

Rol voor deze makkelijke aperitiefhapjes groene aspergetips (of gewoon dunne groene asperges) in een plakje gedroogde ham. Rooster tien minuutjes in de oven of in een droge pan en breng op smaak met zwarte peper.

makkelijke aperitiefhapjes

Meloen met ham

De zomerse klassieker mag niet ontbreken! Snij een rijpe meloen in blokjes en rijg met een plakje gedroogde ham op een houten prikkertje.

makkelijke aperitiefhapjes

Vijgen met geitenkaas

Gedroogde vijgen met geitenkaas zijn ook zo zalig! Week de vijgen eerst in wat porto of laat ze naturel. Vervolgens kun je de vijgen vullen of beleggen met de geitenkaas. Ook lekker met gedroogde abrikozen en dadels!

makkelijke aperitiefhapjes

Reageer op artikel:
6 makkelijke aperitiefhapjes met slechts 2 ingrediënten
Sluiten