Paulien
Paulien Hotspots 14 aug 2019

Culy ontdekt: lunch by Pure C op We Can Dance 2019

‘We Can Dance’ is een festival waar mode en muziek centraal staan. Maar wij hebben natuurlijk maar oog voor 1 ding: het eten. En dat was ook dik in orde want de lunch werd voorzien door Sergio Herman en zijn Pure C-team. Hoe dat eruit zag, vertellen we je graag!

Safari nomads

We Can Dance heeft elk jaar een nieuw thema en dit jaar was dat ‘Safari Nomads’. Elke gast hoort zich  te kleden in het thema en ook het festivalterrein ademt safari. Zo werden we ontvangen in een prachtige Afrikaanse eettent vol met groene planten en lampions en stond er een percussieband aan de ingang om ons nog meer in de sfeer te brengen.

lunch by pure C

In het midden van de grote tent, stond de open keuken. Daar waren de chefs al druk in de weer om ons een eerste, geweldige gang voor te schotelen.

lunch by pure C

Het menu

Maar genoeg over de sfeer en gezelligheid! Tijd voor het belangrijkste, het eten en het drinken. De eerste gang die we voorgeschoteld kregen, waren allemaal verschillende sharing dishes. Waaronder een grote schotel met zomerse oesters uit de Oesterij.

lunch by pure c

Daarnaast kregen we ook allemaal een tomaat met daarin een salade van paling, granny smith en radijsjes en een avocado met een haringsalade, harissamayo, een krokantje van spelt en een mooie rooibosbloem. Elke tafel kreeg ook een paar prachtige kommen boordevol couscoussalade met verse kruiden.

lunch by pure c

De eerste individuele gang was een thieboudienne van schelvis met verse garnalen recht uit de zee van Zeebrugge. Geen zorgen, wij moesten ook even opzoeken wat dat is. Een thieboudienne is een recept uit Senegal van vis met rijst en een tomatensaus. Wij vonden de variant van Pure C alvast heerlijk. En de gefrituurde garnalenkopjes gaan wij zeker ook eens proberen!

lunch by pure c

Daarna kregen we lophius voorgeschoteld, een vis verwant aan de zeeduivelfamilie. Deze werd geserveerd in de piri-piri-stijl.

lunch by pure c

Het laatste hoofdgerecht werd ook weer opgediend als een sharing dish. Zo was er een parelcouscoussalade met courgette, olijven en citroen, een heerlijke aardappelpuree met wilde look en krab, en chakalaka. Chakalaka is een pittig Zuid-Afrikaans gerecht met bonen. En ook hier stond vis centraal.

lunch by pure c

Na al dat lekkers moest het dessert nog komen. En ook daar kregen we verschillende opties, die wederom perfect in het thema pasten. Een Afrikaanse kaastaart met limoen en kardemom en een overheerlijk chocoladetaartje met een frisse fruitsla met koriander.

lunch by pure c

Wat moet je na zo’n geweldig diner nog meer hebben? Juist! Een lekker frisse gin and tonic van Bombay Sapphire, speciaal gemixt door top mixoloog Noa Van Ongevalle. En een half uurtje platte rust! Schol!

lunch by pure c

Lees ook: Culy ontdekt: Dinner on the lake in Gent

Volgend jaar ook gaan lunchen bij Pure C op We Can Dance?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy ontdekt: lunch by Pure C op We Can Dance 2019
Sluiten