Paulien
Paulien Hotspots 13 aug 2019

Traditioneel Indisch eten bij Lulu’s Tribal Kitchen

Op Reggae Geel vind je een heel uitgebreide waaier aan eten. Latijns-Amerikaans? Aziatisch? Afrikaans? Ze hebben het allemaal. Wij gingen een praatje maken met de vrolijke uitbaters van deze kleurrijke foodstands, zo weet jij voortaan welke foodtruck je eerst moet bezoeken op je volgende festival!

Lulu, haar man en enkele vrienden zijn de uitbaters van ‘Lulu’s Tribal Kitchen‘. Ronny kon juist vijf minuten van achter de heerlijk geurende potten vandaan komen om ons te vertellen over hun foodtruck en het lekkere eten dat ze serveren.

Wat voor soort eten serveren jullie precies?

“Lulu zelf komt uit het Noord-Oosten van Indië, dus de meeste van onze gerechten zijn echt typisch voor die streek. Gerookt varkensvlees is echt een typisch gerecht voor die specifieke regio. Maar daarnaast serveren we ook andere Indische gerechten, zoals bijvoorbeeld Butter Chicken.”

Wat is een echt typisch streekgerecht op jullie menukaart?

“Onze Tribal Gun is een echt typisch streekgerecht. Dat is een soort curry met gerookt varkensvlees dat we meestal serveren met pompoen, aardappeltjes en champignons. Het klinkt misschien spicy, maar ik vind dat dat goed meevalt.”

Lulu's tribal kitchen

Wat is jullie favoriete gerecht op de kaart?

“Ons vegan gerecht doet het ook altijd heel goed. Dat zijn gele linzen die we heel lekker kruiden. Maar ook ons vegetarisch bommetje, dat heet veggie delight, is heel lekker. Dat zijn kikkererwten met groene linzen, tomaten en ajuinen. Maar eigenlijk is onze butter chicken ook heel populair … We vinden alles eigenlijk heel lekker.”

Hoe stellen jullie de menu samen?

“Wij kiezen altijd maar 3 à 4 gerechten uit om op de kaart te zetten, meer moet dat niet zijn. Meestal kiezen we twee vegetarische en twee vleesgerechten. De vegetarische verkopen we aan 8 euro en de vleesgerechten aan 9 euro. Al onze gerechten worden geserveerd met jasmijnrijst.”

Wat is er zo leuk aan op Reggae Geel koken?

“Ik luister zelf heel graag naar reggaemuziek dus dat maakt de ervaring hier natuurlijk heel leuk. Lulu’s man is mijn beste kameraad, die is er nu niet bij, maar die houdt ook van reggae dus hier dan samen werken is super tof. Daarom dat dit ook al ons vierde jaar hier is.”

Waar kunnen we jullie foodtruck nog vinden de komende weken?

“Wij staan voornamelijk op festivalletjes en we doen ook corporate catering. De festivals die deze zomer nog op het programma staan zijn Pukkelpop, Dranouter, Psyfi, … Maar we hebben er al heel veel gedaan: Pinkpop, Rock Werchter, Best Kept Secret, … ”

En welk festival is dan jullie absolute favoriet?

“Psyfi, dat is een soort psychedelisch festival en dat is ook ineens het einde van het seizoen. Lulu vond Best Kept Secret het leukst. Heel aangename sfeer, leuke mensen, mooi omgeving!”

Lees ook: 

 

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Traditioneel Indisch eten bij Lulu’s Tribal Kitchen
Sluiten