Lisanne
Lisanne Recepten 1 jul 2019

Luchtige cupcakes met aardbeien, vlierbloesem en platte kaas

Deze cupcakes met aardbeien en vlierbloesem bak je met platte kaas, waardoor ze lekker fris en smeuïg worden. 

Luchtige cupcakes met aardbeien, vlierbloesem en platte kaas

Zo maak je cupcakes met aardbeien, vlierbloesem en platte kaas

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de cupcakevorm in.

Meng de bloem met het zout en het bakpoeder. Doe de boter en suiker in een kom en mix dit totdat het luchtig en romig is. Voeg daarna de eieren één voor één toe.

Spatel de kwark erdoor en daarna het bloemmengsel. Doe het beslag in de vorm en bak de cakejes in ca. 25 minuten gaar.

Haal de cupcakejes direct uit de vorm, prik er met een houten prikker of naald gaatjes in en verdeel de vlierbloesemsiroop erover. Laat dit langzaam door de nog warme cakejes opnemen en laat ze zo volledig afkoelen.

Snij de aardbeien in kleine stukjes, pureer ze en laat dit tot ongeveer de helft inkoken. Laat volledig afkoelen.

Mix de boter en suiker tot een luchtige botercrème. Voeg voorzichtig, in kleine delen, de afgekoelde (!) aardbeien toe. Doe dit rustig; wanneer je te veel in één keer doet, kan het gaan schiften. Breng op smaak met de vlierbloesemsiroop.

Bestrijk de cupcakes met een laag aardbeiencrème en verdeel de aardbeien hierover. Decoreer eventueel met wat leuke eetbare bloemetjes voor de echte summer vibes.

Lekkere recepten met aardbeien

Recept: PaTESSerie

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Luchtige cupcakes met aardbeien, vlierbloesem en platte kaas
Sluiten