Surinde
Surinde Recepten 22 mei 2019

Het ultieme gerecht voor een lookliefhebber: kip met 40 teentjes look

kip met 40 teentjes look

Heb je een gevoelige maag of ben je gewoon geen fan van look? Dan raden we dit recept voor kip met 40 teentjes look niet aan, maar een echt lookliefhebber zegt hier geen nee tegen. Een gerecht dat gewoon op je foodie bucketlist moet staan.

Kip met 40 teentjes look

Verwarm de oven voor op 180°C.

Verhit de olie in een braadpan geschikt voor de oven. Heb je geen ovenvaste braadpan? Bereid het gerecht dan in een gewone braadpan en doe de ingrediënten later in een overschotel.

Doe de kippendijen in de pan en braad de kip op een hoog vuur. Plaats het deksel ondertussen op de pan. Draai de kip om als de onderkant is gebraden.

Als de kip gebraden is doe je ze in een grote kom. 

Doe de lente-ui samen met een paar takjes tijm in de pan en wok kort. Voeg daarna 20 van de ongepelde teentjes knoflook toe (verwijder wel de velletjes die aanvoelen als papier).

Leg vervolgens de kip bovenop de 20 teentjes knoflook en verdeel de rest van de knoflook over de kip. Voeg de 2 eetlepels witte wijn toe in de pan en draai de pan voorzichtig zodat wijn mengt met de vetten en olie in de pan.

Kruid de kip naar smaak met zout en peper. Voeg de rest van de tijm toe aan de kip. Plaats het deksel op de pan en plaats de pan in de oven.

Je kan ook alle ingrediënten in een overschotel doen, let er dan wel op dat het in dezelfde volgorde is. En dek de ovenschot dan af met een dikke laag aluminiumfolie.

Plaats de pan 90 minuten in de oven.

Serveer de kip met stokbrood.

Smakelijk!

Tip: Je kan de teentjes knoflook gebruiken als lookboter. Nu dat ze uit de oven komen krijg je ze gemakkelijk uit hun velletje. Enkel nog pletten en je hebt ineens ook verse zelfgemaakte lookboter!

Lees meer:

Dit goddelijk knoflookbrood met mozzarella kan geen enkele kaasliefhebber weerstaan

Culy Homemade: knoflookbrood met salie en Parmaham

Laab: kippengehakt in slablaadjes met limoen, munt en citroengras

 

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!KookFans

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Het ultieme gerecht voor een lookliefhebber: kip met 40 teentjes look
Sluiten