Lookbroodjes met pecorino (schapenkaas)

Je gaat niet kunnen stoppen met eten van deze zalige lookbroodjes met pecorino (schapenkaas). En ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk om te maken. Lekker als hapje tussendoor, bij het aperitief of met een bordje pasta. Smullen maar!

Het recept

Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de boter op een laag vuurtje. Hak de knoflook en peterselie fijn. Rol het pizzadeeg uit en snijd er tien stroken uit van elk ongeveer 15 centimeter lang.

Meng de knoflook en peterselie met de gesmolten boter en smeer uit over het deeg. Kruid met zwarte peper uit de molen, een snuifje zout en een (dun) laagje geraspte kaas.

Druk de kaas een beetje aan en leg een knoop in elke reep deeg. Doe dit voorzichtig en let op dat je niet te hard trekt, anders wordt het deeg slap en te dun. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer eventueel met de resterende lookboter.

Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar.

Meer leuke content? Like ons op Facebook