Bij La Mia Mamma in Londen zijn Italiaanse mama’s de baas in de keuken

Veel chefs in restaurants claimen pasta te bereiden zoals la mamma dat doet. Bij restaurant La Mia Mamma in Londen gaan ze net een stapje verder: daar zijn namelijk geen chefs, maar Italiaanse mama’s de baas in de  keuken.

Voor elke streek een andere mama

La Mia Mamma nodigt ieder seizoen een echte Italiaanse mama uit, steeds uit een andere streek in Italië. Elke mama kookt de gerechten uit die streek. Ze zijn geen professionele chefs, maar maken eten klaar dat je alleen vindt bij de echte Italiaanse families.

De mama’s koken met kraakverse seizoensproducten en bereiden de lekkerste authentieke pasta’s en andere regionale gerechten.

Sicilië

Mocht je La Mia Mamma op dit moment binnenstappen, staat Sicilië op de kaart. Met de bekende Siciliaanse pasta all Norma met geroosterde aubergine, tomatensaus en ricotta. Of de polpo e patate, inktvis op Siciliaanse wijze met aardappelen en rozemarijn. De gerechten worden allemaal begeleid door Siciliaanse wijnen en/of (en!) cocktails. That’s amore!

Naast de gerechten van la mamma kan je ook kiezen uit andere Italiaanse gerechten als risotto, gegrilde vis of vlees.

Voor als je nog eventjes wacht: Emiglia Romagna is de volgende streek die op de menukaart komt te staan. Wij denken dan direct aan parmaham, balsamico di Modena, Parmezaanse kaas, tortellini in brodo, … met een glas Trebbiano uiteraard. Wij boeken snel een ticket naar Londen! Mamma mia!

La Mia Mamma
257 King’s Road
Chelsea SW3
Londen

Meer restauranttips voor als je richting Londen vertrekt

Meer leuke content? Like ons op Facebook