Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 8 apr 2019

Kun je kaas invriezen?

We love cheese. Dat je kaas het best kunt bewaren in een papieren of plastic verpakking, en dan nog in het warmste deel van de koelkast, wist je misschien al. Maar wat doe je wanneer je meer kaas hebt gekocht dan de bedoeling was? Kun je kaas invriezen?

Surprise, surprise: het antwoord is ja! Wel moet je rekening houden met een aantal factoren.

Kaas invriezen

Snijd je kaas in kleine blokjes of rasp het. Verpak de kaas vervolgens stevig in een plastic zakje en sluit dit goed af. Hierna kun je het gerust in de vriezer steken.

Als je de kaas wilt eten, haal je het minimaal 24 tot 48 uur op voorhand uit de vriezer en laat je de kaas rustig in de koelkast ontdooien. Let op: ingevroren kazen kunnen iets anders smaken dan verse. Het kan ook een beetje kruimelig worden. Je kunt ingevroren kaas daarom het best gebruiken voor op gerechten als bloemkool, macaroni of lasagne. Het ziet er immers niet meer heel representatief uit op een kaasplank..

Tip: Je kunt het beste harde of halfharde kazen invriezen. Denk aan: cheddar, Parmezaanse kaas en Zwitserse kaas. Zachte kazen worden namelijk eerder korrelig en soms zelfs waterig. Dus die smeerbare brie kun je beter in één keer opeten. Enjoy!

kun je kaas invriezen?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Kun je kaas invriezen?
Sluiten