Kruidige ovenschotel met kip, krieltjes en trostomaatjes

Deze ovenschotel met kip, krieltjes en trostomaatjes is heel gemakkelijk om te maken en je hebt er niet veel werk aan. Ideaal maaltje voor doordeweeks dus.

Tijd voor jezelf

Je marineert de kip, snijdt een rode ui en wat knoflook, hakt wat kruiden en halveert de krieltjes. Vervolgens leg je alle ingrediënten in een ovenschaal en 45 minuten later kan je aanschuiven. In die 3 kwartier dat de oven zijn werk doet, kan je lekker nog even iets voor jezelf doen.

Het recept voor een kruidige ovenschotel met kip, krieltjes en trostomaatjes

Meng de yoghurt met 1 eetlepel paprikapoeder, de garam masala, het gemberpoeder, het knoflookpoeder, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout in een grote kom en wrijf de drumsticks hiermee in. Laat minimaal 20 minuten marineren.

Verwarm de oven op 200 graden. Meng 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout in een andere kom en schep er de krieltjes door. Meng alles goed.

Leg de krieltjes samen met de drumsticks in een grote ovenschaal en verdeel de plakjes knoflook erover. Zet 35 minuten in de oven.

Verdeel de trostomaatjes en rode ui over de schaal en zet nog 10 minuten terug in de oven tot de kip en de krieltjes goudbruin kleuren.
Zet eventueel de grill nog 1 minuut aan voor een krokant korstje. Bestrooi met de peterselie.

Kruidige ovenschotel met kip, krieltjes en trostomaatjes

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Kruidige ovenschotel met kip, krieltjes en trostomaatjes
Sluiten