Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 12 aug 2019

Krokante tandoori-bloemkool

Bloemkool, wij zijn er zot van. Denk je bij bloemkool enkel aan witte saus of een soep? Think again! Met bloemkool kun je nog zo veel meer. Krokante tandoori-bloemkool bijvoorbeeld.

Dit recept is voor twee personen maar je kunt het ook voor vier maken; verdubbel dan de ingrediënten en de kooktijd. Je kunt deze bloemkool eten als voorgerecht maar ook als hoofdgerecht als je er een stevige salade bij maakt of serveert met een simpele couscous.
Krokante tandoori-bloemkool

Zo maak je de krokante tandoori-bloemkool

Meng voor de saus de kokosmelk, munt en een snuifje zout door elkaar in de keukenrobot. Zet eventjes apart tot je het gaat gebruiken

Verhit de oven op 200 graden. Zet een grote kookpot met water op. Als het water kookt, leg je de halve bloemkool er voorzichtig in. Kook deze ongeveer 5-10 minuten en giet ‘m dan af en koel met koud water. Maak een inkeping midden in de bloemkool, maar snijdt niet helemaal door.

Verhit in een pan een klein beetje olie. Als die warm is doe je er de mosterdzaadjes bij. Als de zaadjes gaan ‘springen’, draai je het vuur uit.

In een kom roer je de knoflook, sjalotjes, korianderzaad, tandoori-kruiden, zout, chili-vlokken en mosterdzaad tot een glad papje. Smeer dan je halve bloemkool goed in met dit mengsel. Zorg dat het ook tussen de kleine gleufjes en kiertjes zit. Leg ‘m in je ingevette (mag met olie) ovenschaal en zet de schaal in de oven. Afhankelijk van je oven en de grootte van je bloemkool, rooster je hem 15-20 minuten tot de kruiden mooi donker zijn geworden.

Haal ‘m eruit en serveer de tandoori-bloemkool met de kokos-muntsaus, granaatappelpitjes en verse muntblaadjes.

Krokante tandoori-bloemkool Krokante tandoori-bloemkool

Lees ook:

De lekkerste recepten met bloemkool op Culy

Wai Seu Chan

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Krokante tandoori-bloemkool
Sluiten