Paulien
Paulien Recepten 30 jan 2019

Culy Homemade: krokante chocoladehapjes met zeezout

Dit recept voor krokante chocoladehapjes is de perfecte manier om dat beetje stokbrood dat je nog over hebt van je spaghetti van gisteren te verwerken. Heerlijk krokant en de ideale combinatie van zoet en zout. Onze speekselklieren beginnen al te werken.

Krokante chocoladehapjes met zeezout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de korsten van je stuk brood. Het beste brood voor dit recept is een iets dikker stokbrood, zoals bijvoorbeeld een boerenbrood. Een baguette is ietsje te dun, maar werkt eventueel ook. De korsten kan je nog gebruiken in een ander recept.

Snij het brood in zo dun mogelijke plakjes. Gebruik je vingers om de plakjes nog fijner te verscheuren. Leg de dunne stukjes brood op een grote bakplaat en toast ze ongeveer 8 minuten in de oven. Het brood moet knapperig worden. Maar sommige stukjes mogen ook zacht blijven. Zo krijg je een interessante textuur.

Laat het brood afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade en laat deze terug afkoelen tot 30°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een grote kom het brood met olijfolie, amandelen en de helft van het zeezout. Voeg dan de chocolade toe. Het lijkt misschien niet meteen voldoende, maar blijf mengen met een spatel en schraap regelmatig over de bodem.

Nu kan je kiezen hoe je je hapjes precies wil. Lepel kleine ‘toefjes’ van het mengsel op de bakplaat voor hapklare koekjes of smeer het beslag over de bakplaat uit. Dan kan je de grote koek breken of in een keer verorberen. (challenge accepted) Strooi het overgebleven zout over je creatie.

Zet het geheel in de koelkast tot de chocolade terug gestold is of tot enkele minuten voor je gasten arriveren.

krokante chocolade hapjes

Nog meer dessert?

Bron: Food52

Reageer op artikel:
Culy Homemade: krokante chocoladehapjes met zeezout
Sluiten