Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 14 jan 2019

Gooi de korst van een stuk Parmezaanse kaas nooit meer in de vuilbak

Parmezaanse kaas, wij krijgen er nooit genoeg van. Het geeft extra umami aan je geroosterde broccoli of aan een pesto en wat is spaghetti zonder een hele berg geraspte parmezaan? Wist je dat je met de korst van Parmezaanse kaas ook heel veel lekkers kan maken? 

Allereerst koop je altijd beter een stuk Parmezaanse kaas waar de korst nog aan zit, omdat de smaak dichtbij de korst extra geconcentreerd en daarom het lekkerst is.

De smaak dichtbij de korst heeft een meer nootachtige smaak en is complexer, dus je kunt je misschien voorstellen wat voor smaken er allemaal in de korst zelf verstopt zitten.

Gooi de korst van een stuk Parmezaanse kaas nooit in de vuilbak! Wij leggen je graag uit wat je er zoal mee kunt doen.

Gooi de korst van een stuk Parmezaanse kaas nooit in de vuilbak

Smaak afgeven

De korst zelf is niet uitzonderlijk lekker om te eten, maar je kan ‘m wel gebruiken om smaken af te laten geven.

Je kunt de korst lang in de vriezer bewaren, zodat je vanaf nu altijd je soepen en sauzen extra veel smaak kan geven.

Soep

Trek een bouillon van de korst van je Parmezaanse kaas om veel recepten extra smaak te geven.

Gebruik deze bouillon bijvoorbeeld om risotto mee te bereiden of als basis voor groentesoep of minestrone.

Gebruik de bouillon om pasta in te koken. Het resultaat is romig en smaakvol, precies waar we van houden.

Gooi de korst van een stuk Parmezaanse kaas nooit in de vuilbak

Olie

Olijfolie met Parmezaanse kaassmaak? Yes please! Hiervoor hoef je enkel je parmezaankorst in olijfolie stoppen en een tijdje te laten trekken.

Met een paar teentjes knoflook of een takje rozemarijn geef je nog meer smaak aan je olie. Heerlijk om je brood in te dopen of over gegrilde groenten te gieten.

Saus

De korst van Parmezaanse kaas is perfect om sausen een notige smaak te geven. De kaas is Italiaans, dus dat de smaak perfect past bij Italiaanse gerechten zal geen verrassing voor je zijn.

Voeg gewoon eens een korst toe aan je tomatensaus, bolognese, of een Italiaanse stoofschotel.

Gooi de korst van een stuk Parmezaanse kaas nooit in de vuilbak

Nog meer Parmezaanse kaas

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Gooi de korst van een stuk Parmezaanse kaas nooit meer in de vuilbak
Sluiten