Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 3 jan 2019

Koken met diepvriesgroenten: met deze tips maak je de lekkerste gerechten

Wanneer het om groenten gaat, hoeft het niet altijd vers te zijn. Diepvriesgroenten zijn een prima alternatief voor de verse varianten. Wel moet je zien te voorkomen dat je een slappe doorgekookte groenteprut krijgt. Hoe je de lekkerste gerechten met diepvriesgroenten maakt? Culy geeft je 6 handige tips.

Koken met diepvriesgroenten

1. Diepvriesbloemkool is het geheim voor gezondere comfort food
Vervang aardappels in de puree, room in de mac ‘n cheese of yoghurt in je smoothie maar eens door een paar stronkjes diep gevroren bloemkool en je weet wat we bedoelen.

Koken met diepvriesgroenten: met deze tips maak je de lekkerste gerechten

2. Bevroren wortels zijn meer dan een bijgerecht
Sterker nog, gebruik liever geen bevroren wortels als bijgerecht. Geen klont boter of al de kruiden van de wereld laten opgewarmde bevroren worteltjes opnieuw lekker smaken, want ze worden gewoonweg papperig. Verse wortels zijn hier veel geschikter voor. Verwerk diepvrieswortels daarom liever in soepen, hartige muffins, quiches of bereid ze rap in een roerbakgerecht.

3. Bevroren erwtjes geven je overschotjes een boost
Het maakt niet uit wat voor overschotjes: een restje Chinese take-a-way of een pastagerecht van de dag ervoor. Warm de erwtjes mee op en ze geven je oude gerecht weer kleur, smaak en vitaminen!

4. Mais uit de diepvries is vaak zoeter dan verse mais
Dat komt omdat deze mais direct wordt ingevroren als ze op hun allerverst zijn, terwijl de ‘verse’ maiskolf misschien wel dagen  moest reizen alvorens die op je aanrecht terechtkwam.

salade mais en avocado

5. Bevroren artisjokken zijn hetzelfde als verse, maar dan zonder gedoe
Het zal je verbazen dat diepgevroren artisjokken bijna hetzelfde smaken aan verse met als verschil dat je ze niet lang meer hoeft te koken en pellen. Ook bevatten ze geen olie of andere kruiden zoals die in een bokaal of blik, zodat je de pure smaak overhoudt.

6. Koop een zak met losse spinazieblokjes
Iedereen weet dat als je een pak spinazie koopt, je met een groot blok spinazie-ijs zit waar niets mee te beginnen valt. Met spinazieblokjes heb je dat probleem niet.

Koken met diepvriesgroenten: met deze tips maak je de lekkerste gerechten
Reageer op artikel:
Koken met diepvriesgroenten: met deze tips maak je de lekkerste gerechten
Sluiten