Recepten 12 mrt 2019 Lai-Wah

Koken met 5 ingrediënten: kipfilet met een krokant kaaskorstje

Wie houdt er nu niet van kipfilet met een krokant kaaskorstje? Juist … En wist je dat je slechts 5 ingrediënten nodig hebt om deze goddelijke kip te maken?

Deze kip met een krokant Parmezaankorstje doet het geweldig met krieltjes uit de oven met knoflook, citroen en tijm. Serveer er een frisse coleslaw bij en je maaltijd is compleet.

Aan de slag!

Snij de kipfilets horizontaal doormidden zodat je 4 stukken krijgt.

Doe het ei en de knoflook met een beetje peper en zout in een kom, en meng met een vork. Leg de Parmezaanse kaas in een andere kom.

Haal de stukken kip door het eimengsel en dan door de kaas. Zorg dat de hele filets goed bedekt zijn met een laag kaas.

Koken met 5 ingrediënten: kipfilet met een krokant kaaskorstje

Verhit de olie (of de olie met de boter) in een antikleefpan op hoog vuur. Leg de kipfilets erin en (héél belangrijk) beweeg de kip niet: anders zal de kaas eraf vallen. Zodra de kaas knapperig wordt, zal ze aan de kip blijven plakken.

Druk voorzichtig met een spatel op de filets. Kijk na ongeveer 3 minuten voorzichtig of de kaas onderaan al mooi goudbruin kleurt. Is dat het geval? Draai de kip dan voorzichtig om met de spatel.

Bak de andere zijde ook maximaal 3 minuten tot het een goudbruin korstje heeft. Bak in totaal niet langer dan 6 minuten, anders wordt de kip te droog!

Recept: Recipe Tin Eats

Reageer op artikel:
Koken met 5 ingrediënten: kipfilet met een krokant kaaskorstje
Sluiten