Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 15 jan 2019

Culy Homemade: makkelijke knolselder-pastinaaksoep

Knolselder is misschien niet een van de mooiste groenten, maar wel een van de lekkerste als je het ons vraagt. Deze lelijke knol is heel geschikt om soep van te maken. Voeg daar pastinaak aan toe in je hebt een zalige soep voor een koude winterdag.

Zo maak je makkelijke knolselder-pastinaaksoep

Snipper de uien en bak ze in een beetje olijfolie in een soeppot samen met de kruiden, peper en zout. Schil en snijd ondertussen de knolselder en pastinaak in gelijke blokjes. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller de soep klaar is. #logica

Voeg wanneer de uien glazig beginnen te worden de knoflook, knolselder en pastinaak toe, en bak vijf minuten mee. Verkruimel de bouillonblokjes boven het mengsel en voeg het water toe tot de groenten net onder staan.

Breng aan de kook en laat een kwartier op een laag vuur met het deksel op de pot pruttelen. Check of de groenten gaar zijn door er met een vork of mes in te prikken. Haal dan de takjes kruiden en het laurierblaadje uit de soep.

Pureer de soep met een staafmixer tot een egale massa en voeg eventueel iets extra water toe als je de soep nog te dik vindt. Roer er tot slot de room door, breng verder op smaak met zout en peper (indien nodig) en geniet!

Tip: wil je er een heerlijke amuse van maken? Maak de soep dan wat zachter en romiger door er 125 milliliter room aan toe te voegen. Zeef de soep en serveer in mooie glaasjes.

Culy Homemade: makkelijke knolselder-pastinaaksoep
Reageer op artikel:
Culy Homemade: makkelijke knolselder-pastinaaksoep
Sluiten