Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 5 sep 2018

Adem gerust uit: zo voorkom je een knoflookadem van rauwe knoflook

Hou je net als wij van koken met rauwe knoflook, maar heb je geen zin om de looklucht tot aan de morgenstond te proeven? Snappen we. Gelukkig hebben we een gemakkelijke tip voor je om tóch die lekkere rauwe knoflook te kunnen gebruiken, zonder de bijbehorende adem.

Hoe voorkom je een knoflookadem?

Spaghetti met enkel een beetje rauwe knoflook, verse tomaten in blokjes, citroen en oregano. Njam! Of een rauw teentje knoflook door zelfgemaakte knoflooksaus, tzatziki, een sladressing, guacamole of hummus: er zijn zóveel recepten waar we graag een teentje look aan toevoegen. Lekker rauw, fijngehakt, fijngeknepen of fijngewreven met de platte kant van een mes, en een beetje zout.

Toch hebben we later altijd weer spijt, omdat we tot en met de volgende dag die rauwe knoflook blijven proeven. En uitademen. Gelukkig is er een simpele truc om dat te voorkomen.

Adem gerust weer uit: hoe voorkom je een knoflookadem?

Rauwe knoflook blancheren

Rauwe knoflook blancheer je best eerst kort voordat je ermee aan de slag gaat. Liefst drie keer.

Dat klinkt als veel werk, maar het kost je nog geen 5 minuten en je kunt het gewoon doen tijdens het bereiden van de rest van je maaltijd.

Zo doe je het: leg de gepelde teentjes knoflook in een steelpan met een klein laagje koud water. Breng aan de kook. Zodra het water kookt, giet je het weg en begin je weer opnieuw. Na drie keer blancheren houd je heerlijke zoete knoflook over, zonder die wrange smaak die zo lang in je mond blijft hangen.

Adem gerust weer uit: hoe voorkom je een knoflookadem?

Nog meer knoflook:

Reageer op artikel:
Adem gerust uit: zo voorkom je een knoflookadem van rauwe knoflook
Sluiten