Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 21 aug 2019

Knoflook roosteren in de oven

Rooster je knoflook in de oven, houd er dan rekening mee dat je hele keuken zalig naar look zal ruiken. Je maag begint vast te knorren en je start te watertanden. Knoflook roosteren in de oven doe je zo. 

Waarom wil je knoflook roosteren in de oven?

Om de simpele reden dat geroosterde lookteentjes zá-lig zijn om uit te smeren op een stukje knapperig (stok)brood, in dressings, sausjes of groentedips. Of vervang rauwe teentjes knoflook voor geroosterde in een stoof, soep of saus. Dáárom moet je dat eens in de zoveel tijd doen. En hoe je dat doet? De mensen van The Kitchn hebben daar een handig filmpje voor gemaakt.

Knoflook roosteren in de oven

Verwarm de oven op 200 graden en schuif het ovenrek in het midden van de oven.

Verwijder de losse velletjes van de bol knoflook. Snij met een schep mes een halve centimeter van de bovenkant af zodat de lookteentjes te zien zijn. Druppel er 1 tot 2 eetlepels olijfolie over en laat naar beneden langs alle teentjes druipen.

Verpak de bol in aluminiumfolie en zet in de oven. Na 40 minuten check je of de knoflook gaar is: de teentjes moeten helemaal zacht zijn. Laat de bol dan nog in de oven staan en kijk elke 10 minuten tot het goudbruin kleurt. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van de grootte en de versheid van de bol.

Laat de knoflook afkoelen en serveer. Je kunt de teentjes heel gemakkelijk uit hun velletje halen door er zachtjes in te knijpen. De knoflook blijft in de koeling nog 2 weken goed en in de vriezer zelfs 3 maanden.

Reageer op artikel:
Knoflook roosteren in de oven
Sluiten