Nancy
Nancy Diner 2 apr 2019

Jamie Olivers kip katsu curry met kokosrijst en pickles

In Jamie Olivers nieuwe boek ‘Jamie’s Food Fight Club Weekend Kookboek’ deelt de Britse kok heel wat nieuwe recepten. Zoals deze kip katsu curry met kokosrijst en pickles.

Jamies Kip katsu curry maken

Druk de kipfilets met je hand plat en leg ze in een kom. Giet er de karnemelk over, voeg het currypoeder en een snuifje zeezout toe. Pers er de knoflook bij en meng ze door elkaar. Dek de kom af en zet de filets minstens 2 uur, maar liefst een hele nacht, in de koelkast.

Strooi het paneermeel op een schaal. Haal de kipfilets uit de kom en laat ze even uitlekken. Haal ze met beide kanten door het paneermeel en druk ze stevig aan. Zet ze in de koelkast tot je zover bent.

Nu maak je de saus. Pel de ui en de knoflook, schil de gember en wortel, en snijd ze samen met de koriandersteeltjes fijn. Bewaar de korianderblaadjes wel. Zet de steeltjes met 1 eetlepel olijfolie en de specerijen in een grote pan 15 minuten op matig laag vuur en roer regelmatig. Roer er eerst de bloem en dan de chutney door. Giet er 800 ml kokend water bij en laat al roerend 15 minuten pruttelen tot de saus een mooie consistentie heeft. Proef en voeg zo nodig nog wat mangochutney toe.

Doe intussen 1 kop rijst met 2 koppen kokend water en een flinke snuf zout in een middelgrote pan. Breek de santen in stukjes en roer ze erdoor. Breng aan de kook, roer, en laat 10 minuten met deksel koken tot het water geabsorbeerd is. Draai het vuur uit en laat de rijst afgedekt staan.

Maak de pickles door de rode ui te pellen en in flinterdunne ringen te snijden. Doe ze met de geraspte citroenschil in een kom, pers er het sap over en doe er een flinke snuf zout bij. Verwijder de zaadjes uit de rode peper, snijd die in smalle reepjes. Doe alles in de kom en meng goed.

Vul een zware pan voor iets minder dan de helft met zonnebloemolie en zet op middelhoog vuur. Kijk met een thermometer na of de olie warm genoeg is (170°C). Je kan ook een stukje aardappel in de pan gooien en wachten tot die goudbruin is.

Leg de kipfilets voorzichtig in de olie, frituur ze 8 minuten en laat ze op keukenpapier uitlekken. Je kunt ook 2 eetlepels olijfolie in een grote, koude koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur sprenkelen, en de filets in totaal 10 minuten bakken. Keer ze na 6 minuten om en sprenkel dan nog 2 eetlepels olie in de pan.

Schep voor het serveren een kwart van de rijst in een kleine kom, druk stevig aan, stort het bolletje rijst op een bord en herhaal dit met de rest van de porties. Leg de kipfilets naast de rijst, schep de saus erover en strooi er wat pickles en korianderblaadjes over.

Jamie’s Food Fight Club weekend kookboek – Weergaloze weekendgerechten voor familie en vrienden – (Kosmos Uitgevers) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 20,-.

Heb je deze gerechtjes van Jamie Oliver al geprobeerd?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Reageer op artikel:
Jamie Olivers kip katsu curry met kokosrijst en pickles
Sluiten