Nancy
Nancy Recepten 12 dec 2018

Culy Homemade: kerst-toast met pompoen, veenbessen, walnoot en salie

Dit recept voor toast met pompoen is al jaren onze favoriet voor kerst. Dit zijn de meest goddelijke toastjes die je ooit zult eten. Beloofd.

Serveer de toast bij de apéro of als bijgerecht bij soep. Koop een flinke pompoen, want dan kun je extra veel pompoenpuree maken. Die is namelijk ook zalig op een croque of bij een stukje gebakken vis of vlees.

Je kunt de pompoenpuree en de veenbessen al een dag op voorhand bereiden. Op de dag zelf hoef je dan enkel nog het brood te snijden en te roosteren en de kruiden kort te frituren.

Zo maak je de kerst-toast met pompoen, veenbessen, walnoot en salie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Spreid de blokjes pompoen uit over een bakplaat. Kruid de pompoen met wat (gemalen) venkelzaad, verkruimelde gedroogde chili, zout en peper. Giet er wat olijfolie overheen en voeg een gebroken kaneelstokje toe. Meng alles even door elkaar met je handen.

Zet de plaat ongeveer 40 minuten in de oven, tot de pompoen zacht is. Vis het kaneelstokje eruit en laat even afkoelen.

Ondertussen kook je de veenbessen in een steelpan met de sinaasappelzeste en -sap plus de azijn. Laat 8 tot 10 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe als het te droog wordt.

Maal de blokjes pompoen in een keukenrobot of met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.

Rooster de gehakte walnoten kort in een droge pan.

Verhit de olie in een kleine pot en bak hierin de blaadjes salie en rozemarijn kort, tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg dan de gehakte walnoten nog kort toe aan de olie.

Rooster de sneetjes brood en schep op elk toastje een beetje pompoenpuree. Versier met de zoetzure veenbessen, de walnootjes en de knapperige kruiden. Lekker met een kerstcocktail of een glas bubbels. kerst-toast

 

Reageer op artikel:
Culy Homemade: kerst-toast met pompoen, veenbessen, walnoot en salie
Sluiten