Nancy
Nancy Inspiratie 15 jun 2018

Kaas bewaren in olijfolie: met deze truc pimp je een simpel stukje kaas

In Spanje ben je het misschien weleens tegen gekomen: queso en aceite. Letterlijk vertaald: kaas in olijfolie. Deze Spaanse methode blijkt een slimme truc om thuis je simpele stukje kaas op te fleuren.

Kaas bewaren in olijfolie, je moet er maar opkomen. De Spanjaarden doen het vaak met manchego, een licht pittige Spaanse schapenkaas. Zelf ben je misschien feta in blokjes in een potje olie al weleens tegengekomen.

RECETA de QUESO EN ACEITE En casa compramos mucho queso, nos encanta! El verano pasado estuvimos en Asturias y vinimos cargados….así que alguno de ellos se fue directamente con sus hierbas y aceite para tener listo para ensaladas! ⏩ la receta directa desde mi perfil @foodandcakesbygb o aquí mismo en mi post diario. Feliz miércoles!!!!! ??????????????? ¿COMO SE HACE? Ingredientes Queso (el que tengas o el que más te guste) Orégano seco Guindillas Aceite de oliva virgen extra (por favor!!!!) Preparación 1. Cortamos el queso en dados. 2. Los colocamos en los botes que habremos esterilizado antes. 3. Añadiremos las guindillas (al gusto) y las hierbas secas (al gusto) 4. Llenaremos de aceite y cerraremos. 5. Dejaremos reposar al menos 1 semana. 6. Listo!! . . https://foodandcakesbygb.blogspot.com.es/2017/11/queso-en-aceite-aperitivo.html?m=1

A post shared by Gemma Biosca (@foodandcakesbygb) on

Oude Spaanse truc

Waarom ze dit doen? Het blijkt een oude truc om kaas lang te conserveren. Bacteriën krijgen zo geen kans om de kaas binnen te dringen, zelfs niet als het kwik de hoogte ingaat. De vette olie werkt namelijk als een barrière waardoor de kaas bovendien ook minder snel uitdroogt. Je kunt het zelfs toepassen op kaas die je nog hebt liggen en die al ietwat droog is geworden. Geef de kaas een badje met olijfolie en na een tijdje is ‘ie weer zo goed als nieuw.

De bonus: het maakt de kaas ook nog eens extra lekker. Kaas in olijfolie smaakt zacht, vol en vers. Zeker als je de kaas bewaart in goede olijfolie en wat extra kruiden toevoegt, zoals takjes tijm of rozemarijn, knoflook, chilipeper, peperkorrels en zongedroogde tomaten.

Kaas bewaren in olijfolie: met deze truc pimp je een simpel stukje kaas

Kaas bewaren in olijfolie: zo doe je dat

Heel wat verschillende kaassoorten zijn geschikt om in olijfolie te bewaren, zowel hardere als zachte kazen. Heb je nog een stuk Parmezaanse kaas liggen waarvan je bang bent dat je het binnenkort zal moeten weggooien? Een stukje emmentaler of geitenkaas? In de olie ermee!

Neem een goed gesteriliseerde weckpot. Snijd de kaas in blokjes of reepjes en steek die in de pot. Voeg eventueel eerdergenoemde smaakmakers toe. Giet dan de olijfolie erbij, tot alles onder staat.

Sluit de pot, zet ‘m op een donkere plaats en na een week kun je proeven. Superlekker op een kaasplankje, op een tostada of met een stuk stokbrood, zoals de Spanjaarden dat zouden doen.

Ricosidades que no se deben perder en la vida #quesocabra #homemadecheese #quesoenaceite #cosasquehacemipadre #ricosidades

A post shared by Jesus Ruiz (@ginjrt83) on

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Kaas bewaren in olijfolie: met deze truc pimp je een simpel stukje kaas
Sluiten