Culy
Culy Recepten 24 feb 2020

Jappie Dog: de Japanse hotdog van topchef Robert Kranenborg

Topchef Robert Kranenborg nam onlangs één dag het populairste truckerscafé van Nederland over (‘Bij Marjan’ in Amsterdam). De chef serveerde zes lunchklassiekers aan truckers (en een nieuwsgierige Culy-redactie). Dit uiteraard niet zónder daar zijn eigen, gastronomische draai aan te geven. Wij mogen het recept voor zijn Jappie Dog (Japanse hotdog) met je delen.

De Japanse hotdog van chef Kranenborg bevat naast een hotdogworstje (die de chef trouwens een aantal keer had ingesneden, voor een interessant waaierpatroon) wasabimayonaise, furikake, sesamdressing, Sriracha en krokante nori chips. Deze ingrediënten vind je bij de meeste toko’s. En alvast een waarschuwing vooraf: die nori chips wekken verslavingen in de hand.

De chef maakt zijn Jappie Dog af met een pipetje met sojasaus, die je zelf over de hotdog kunt uitknijpen. Thuis kun je natuurlijk ook gewoon een beetje sojasaus over de hotdog druppelen.

> Leuk om te lezen: Video: wat maakt Deense hotdogs bijzonder (en hoe maak je ze)?

Bron: Culy.nl

Japanse Hotdog à la Kranenborg

1. Hotdog op een grill verwarmen aan alle kanten en het broodje even kort in de oven verwarmen.

2. Het pipetje vullen met de sojasaus less salt groen label van Kikkoman door eerst de lucht eruit te knijpen met duim en wijsvinger en daarna vol te laten zuigen in de soja.

3. Het warme broodje in het midden 2 centimeter insnijden en onderin de de snede een eetlepel wasabimayonaise uitsmeren, daarop de gegrilde hotdog en daarover de eetlepel sesamdressing.

4. Nu snel afmaken met het Japanse strooisel en 4 dotjes chili saus van Sriracha verdelen over de dog. Afmaken met de nori chips

5. Prik het gevulde pipetje in de dog en serveer op een rechthoekig bord.

Meer hotdog recepten:

Reageer op artikel:
Jappie Dog: de Japanse hotdog van topchef Robert Kranenborg
Sluiten