Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 5 jun 2018

Indiase masala-frietjes

Het Indiase woord masala betekent ‘geroosterde mix van kruiden en specerijen’. Wij gebruikten onder andere gember, koriander en komijn om deze kruidige masala-frietjes een typische Indiase smaak geven.

Op het kanaal van Tasty vonden we deze kruidige variant op de gewone frietjes.

masala frietjes

Zo maak je Indiase masala-frietjes

Verwarm de oven op 180 graden en bak hierin de frietjes op een bakplaat gedurende 20 minuten.

Verwarm de olie met de boter in een pan op middelhoog vuur. Roer de gemberpasta en de ui erdoor en fruit even aan.

Roer er het chilipoeder, de komijn, de koriander en het citroensap door met een snuif zout. Zodra het begint te bubbelen, schep je de tomatenblokjes erdoor. Breng aan de kook en laat een paar minuten zachtjes pruttelen.

Doe de frietjes bij het kruidenmengsel en schep goed om zodat alle frietjes bedekt zijn. Besprenkel met een paar eetlepels yoghurt en wat verse koriander en serveer direct.

Reageer op artikel:
Indiase masala-frietjes
Sluiten