Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 9 jul 2019

In yoghurt gemarineerde kip op de barbecue

Het is zomer en dat betekent dat het tijd is om de barbecue aan te steken. Daar kun je natuurlijk de standaard saucissen of hamburgers op smijten maar een lekker mals stukje kip is ook heerlijk. Op Food & Wine vonden we een zalig recept voor in yoghurt gemarineerde kip op de barbecue.

Zo maak je in yoghurt gemarineerde kip op de barbecue

Meng in een grote afsluitbare plastic zak de yoghurt met de koriander, citroensap, look, cayenne, komijn en peper en zout en steek de kip erin. Laat minimaal 3 uur marineren in de koelkast. Let op: voor je de kip gaat grillen, breng je die eerst op kamertemperatuur.

Steek de barbecue aan op 200 graden en kruid de kip nog extra met peper en zout. Grill de kip met het deksel op de barbecue gedurende ongeveer 40 minuten tot ‘ie mooi gaar is.

In onderstaand filmpje zie je precies hoe je deze lekkere kip op de barbecue moet bereiden:

In yoghurt gemarineerde kip op de barbecue

Nog meer lekkere recepten voor op de barbecue

Food & Wine

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
In yoghurt gemarineerde kip op de barbecue
Sluiten