Lesley Dewilde
Lesley Dewilde Hotspots 26 sep 2018

Hotspot: wild lunchen bij Woest in Gent

Een snelle lunch, uitgebreide brunch of tapas delen met vrienden op vrijdagavond? Dat kan allemaal op één adres en je vindt het in Gent, bij Woest!

Welkom bij … Woest

Nee, niet Würst – en je krijgt er ook geen hotdogs. Wat je bij Woest wel op je bord krijgt? Ze hebben een lunchmenu, waarbij je uit een vijftal hoofdgerechten kiest en die naar believen aanvult met soep en/of een dessert.

Voor de hoofdgerechten betaal je 14 euro, wil je er ook soep bij, tel je 17 euro neer en heb je nog plaats voor een dessert? Dan kost de lunch je 20 euro. Van woensdag tot en met vrijdag kun je er ook ‘s avonds terecht voor tapas.

Wij gingen er lunchen en kozen voor de pizza met Ganda Ham, feta, rucola en pesto en de toast met een gekookt eitje, ham en tuinkers. In een wip sta je weer buiten, dus Woest is de ideale plek om snel even te lunchen voor je weer aan de slag moet.

woest gent hotspot

Extra leuk: in het weekend hoeft het er allemaal niet zo snel, want op zaterdag kun je er languit brunchen aan het buffet voor een vaste prijs van 25 euro.

woest gent hotspotwoest gent hotspot

Streekproducten

Wat ons vooral charmeerde aan Woest – naast het gezellige zonovergoten terras –  was hun aandacht voor streekproducten, wat je ook ziet aan hun samenwerking met Ganda Ham. Klopt, dat plakje rauwe ham dat je ‘s zomers combineert met een heerlijk stuk meloen is Gents.

“We werken bewust met lokale producten en Ganda Ham kadert daar perfect in,” wist zaakvoerster Melissa ons te vertellen. “Elke week verandert ons lunchmenu en we verwerken de ham telkens in één van de opties.” Wij gingen dus voor de pizza met Ganda Ham en dat wil jij ook, geloof ons.

En die ham kun je dus ook nog in andere gerechten verwerken, zelfs in desserts. Zo maakte Woest al eens een smeuïge brownie met pecannoten, bourbon whisky, St Môret en Ganda Ham en sweet & salty popcorn, topped met Ganda Ham.

woest gent hotspot

Je kunt van maandag tot zaterdag terecht bij Woest.

Woest

Drongensesteenweg 41
9000 Gent

Reageer op artikel:
Hotspot: wild lunchen bij Woest in Gent
Sluiten