Paulien
Paulien Hotspots 17 dec 2019

Hotspot: Winterse cocktails en hartverwarmende hapjes bij Bar Den

Bar Den is dé winterhotspot in het hart van Antwerpen voor elke gelegenheid. Zin in een hapje? Een drankje? Een feestje? Bar Den heeft het allemaal! 

Een winterbar, maar dan anders

Op het Steenplein in Antwerpen staat een grote schuur temidden van alle kerstkraampjes: Bar Den. Mede-uitbater Steff Hesbeens vertelt ons over deze pop-upbar: “onze bedoeling was om anders te zijn dan de andere winterbars, om erboven uit te springen. We wilden een combinatie zijn van authentiek en modern.”

bar den
Ellis photography

“We willen tijdens de week zowel families met kinderen ontvangen als vriendinnen die gezellig iets willen drinken op een mooie locatie. Daarnaast willen we ook een plaats zijn waar jong en oud een feestje kunnen komen bouwen.”

Een plaats voor jong en oud

De missie om al die verschillende leeftijdscategorieën samen te brengen, lijkt alvast goed gelukt. Elke woensdag, zaterdag en zondag zijn er leuke activiteiten voor kinderen, zoals een schattentocht, een kinderdisco en zelfs een circusworkshop. Maar ook dan kan je nog volop genieten van hun uitgebreide menukaart.

bar den
Ellis photography

Elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond wordt er in de winterschuur gedanst. “We leggen de focus op lokale dj’s die dansbare en kwalitatieve muziek draaien, voor elk wat wils,” vertelt Steff. Zo passeerden Faisal en Buscemi de revue al. En op donderdag 19 december staat niemand minder dan Discobaar a moeder achter de knoppen.

De 5 dingen die je geproefd moet hebben

Op de kaart vind je voor elk wat wils. Ben je een bierliefhebber? Probeer dan eens de stout van Taxandria. Belgische stout is misschien iets minder ingeburgerd, maar absoluut het proberen waard.

Rechtstreeks van de tapkraan kan je er ook Hapkin en Tripel d’Anvers drinken. Cocktail-liefhebbers hoeven ook niet op hun honger te zitten. Steff raad de winter margarita aan. “Maar wat er precies in zit, is geheim. Je moet het maar komen proeven.”

bar den
Ellis photography

Honger gekregen van al die kerstinkopen? Bar Den serveert ook heerlijke maaltijden met een focus op kwaliteitsvolle producten. De Bar Den burger met 100% rundsvlees moet je geproefd hebben, geloof ons maar!

Nog zin in iets zoet? Dan kan je nog een waffle on a stick kopen. Welke topping je daarop wil, kies je helemaal zelf.

Wil je de winterbar zelf gaan ontdekken? Dat kan nog tot 5 januari, elke dag van 12:00 tot 00:00. Alle informatie over de programmatie vind je op de website van Bar Den.

Reageer op artikel:
Hotspot: Winterse cocktails en hartverwarmende hapjes bij Bar Den
Sluiten