Alice
Alice Hotspots 12 okt 2019

Hotspot: Layers Of Happiness bij lasagnerestaurant Livelli

Het Italiaanse woord ‘livelli’ betekent letterlijk ‘lagen’ of ‘niveaus’ en dat is ook precies wat je bij het lasagnerestaurant Livelli in Antwerpen krijgt. Niet alleen de gerechten bestaan uit lagen, maar het restaurant zelf is ook van hoogstaand niveau. Ideaal voor de fervente lasagneliefhebber dus. 

Livelli

Livelli bestaat nog niet zo lang. Zaakvoerder Stijn Leys kwam in 2015 met het idee om lasagne op te waarderen en in 2016 opende het restaurant op de Waalsekaai voor de eerste keer haar deuren. Alle lasagnes worden ambachtelijk gemaakt, maar ook het volledige interieur, van muren en deuren tot meubilair, werd door de zaakvoerders gecreëerd.

Je waant je enerzijds in een zeer huiselijke en knusse eetkamer door alle sfeerverlichting, maar anderzijds heeft het restaurant ook een zeer moderne look die tot de verbeelding spreekt.

Foto: Livelli

Je kunt bij Livelli zowel lunchen als dineren en het restaurant kan ook afgehuurd worden voor privé-events. Het restaurant is van dinsdag tot zaterdag open, maar reserveren is wel noodzakelijk aangezien de plaatsen beperkt zijn. Toch meer zin om die lasagne gewoon gezellig voor de televisie op te eten? Je kunt bij Livelli ook bestellen en afhalen.

Layers of happiness

Dit lasagnerestaurant heeft een beperkt aanbod, maar dat komt omdat alles from scratch bereid wordt. Het graan wordt eerst gemaald tot bloem en gaat daarna de pastamixer in. Hier worden nog eieren, olie en een beetje water aan toegevoegd en veertig minuten later stromen de verse lasagnevellen uit de machine!

Deze vellen worden dan gesneden op maat van de ovenschaal en overgoten met saus en kaas. De prijzen zijn ook schappelijk. Je betaalt voor een klassieke lasagne 15 euro. Kunnen we niet voor sukkelen, toch?

Foto: Livelli

Begin je dinertje goed met een van de lekkere Italiaanse voorgerechten. Pancetta of mortadella mogen hier zeker niet ontbreken. Voor het hoofdgerecht kun je natuurlijk de klassieke lasagne met bolognaisesaus kiezen.

Mag het iets specialer zijn? Kies dan voor de versie met zalm of kip tandoori. De grote eters kunnen ook altijd opteren voor een extra sidedish zoals maïsbrood of een salade met quinoa of zalm.

Sluit de avond vervolgens af met een huisgemaakt tiramisu of panna cotta. Even je buik vol van al dat Italiaans eten? Ga dan voor het karamelgebak met cheesecake.

Foto: Livelli

Zelf Italiaans koken?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Hotspot: Layers Of Happiness bij lasagnerestaurant Livelli
Sluiten