Jutta Buytaert
Jutta Buytaert Hotspots 21 jun 2019

Hotspot: kiezen en delen bij Mommy’s Bastards in Oostende

In een industrieel ingericht hoekpand in Oostende kan je sinds iets meer dan een jaar terecht voor lekkere sharing dishes uit alle hoeken van de wereld. Mommy’s Bastards neemt je mee van Hawaï tot … Oostende zelf. 

De bastards in kwestie zijn Stefan Westerlinck en zijn echtgenoot Kevin Riccionlini, en dan is er nog daddy’s little bastard Rocco, hun zoontje van negen maanden.

Eerst runde het koppel een tijdje een mosselrestaurant op dezelfde plek, maar dat wilden ze niet tot het einde der dagen blijven doen. “We snakten naar vernieuwing en wilden een beetje rebelleren tegen de traditionele horeca” vertelt Stefan, die in de zaal werkt. En dat opzet is prima geslaagd.

Foto: Mommy’s Bastards door Zeger Vanhaelemeesch
Foto: Mommy’s Bastards door Ann-Sophie Deldycke.

Mommy’s Bastards

Bij Mommy’s Bastards kan je ‘gewoon’ een goeie hamburger bestellen, of je gaat voor een aantal sharing dishes als lunch of diner. Voor een foodie is dat natuurlijk het ideale excuus om heel wat verschillende gerechten te bestellen! Dat werden gravad lax met rode bietjes en appel, de signature poke bowl met tonijn en gehaktballekes in een overheerlijk tomatensausjes. En tegen de grote honger mochten er nog de zelfgemaakte bitterballen en verse garnaalkroketjes bij.

Kiezen is winnen

Een beetje vanalles – ook wel “invloeden uit de hele wereld genoemd” resulteert vaak in middelmatig uitgevoerde varianten van internationale lekkernijen, maar daar is bij de bastards weinig van te merken. De tonijn in de bowl smaakt goed af, de zalm van de gravad lax is dan weer zacht van smaak zoals het hoort in de Scandinavische keuken. En in mommy’s meatballs proef je overduidelijk de Italiaanse roots van kok Kevin.

Het interieur

Genoeg over het eten. Mommy’s Bastards is ook een hele leuke zaak om te zitten. Dat komt waarschijnlijk door de industriële, New Yorkse look, door de knappe bar waar je zo opbotst als je binnenstapt en door het toffe logo dat her en der opduikt – ook op de tote bag die we meenamen. Zo worden we er af en toe herinnerd dat we nog eens terug naar Oostende moeten.

Foto: Mommy’s Bastards door Ann-Sophie Deldycke.
Foto: Mommy’s Bastards door Ann-Sophie Deldycke.

Mommy’s Bastards

Dwarsstraat 10
8400 Oostende

Meer hotspots? 

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Hotspot: kiezen en delen bij Mommy’s Bastards in Oostende
Sluiten