Hotspot: hip Indisch bij Mission Massala

Het werd tijd dat we de Indische keuken wat beter leerden kennen in België en wij scharen ons met plezier achter die missie van Mission Massala. Het hippe Antwerpse streetfood-tentje stond al lang op onze to-dolijst en we er ook ein-de-lijk geraakt. En we willen nu al terug.

Van foodtruck naar restaurant

Het piepkleine restaurantje is een uitloper van de twee foodtrucks waarmee uitbaters Pavan en haar man Tim de Belgische festivals afschuimden. Daar serveerden ze traditionele Indische kost met een moderne twist. Dat is een andere manier om te zeggen: je viesneuzen van ouders zouden het ook lusten.

Wat schaft de pot?

Ten eerste: het zijn potjes, en ze zijn om te delen #foodsharing #enal. Ten tweede: je eet er curry’s papadums, naan (veel naan, danku), stoofpotjes en nog veel meer, en die gerechtjes hebben namen als Boom Ting Butter Chicken, Bombay Bad Boy en Pow Pow Paneer. Is lekker, klinkt hilarisch.

Mango lassie of een cocktailke dabei en je smaakpapillen zijn weer helemaal tevreden.

Nog een reden om te gaan: het interieur

Knack Weekend omschreef de sfeer in Mission Massala als een “gezellige chaos” en wie zijn wij om dat tegen te spreken? But seriously, we zouden niet weten hoe we dat anders moeten uitdrukken, het IS daar een gezellige chaos. Je waant je in Indië (maar dan zonder de koeien) en tegelijk in Londen, wat toch nog net een hippere stad is dan Antwerpen. En dat zegt iemand die van Antwerpen afkomstig is.

Die sfeer wordt grotendeels bepaald door het interieur. De muren – en dan bedoelen we echt alle muren – zijn beschilderd met vrolijke tekeningen van tijgers, bloemen en meer moois.

Ook op het toilet kan je je uren zitten vergapen aan dat schilderwerk. Grappig detail daar: doorspoelen doe je door aan een klein handtasje te trekken.

Maar goed, ga niet voor het toilet, ga voor het eten.

Mission Massala

Dendermondestraat 68
Antwerpen

Meer leuke content? Like ons op Facebook