Hotspots 23 nov 2018 Lai-Wah

Hotspot: bij Poke Tiki eet je de beste poke van ‘t Stad

Een poke (spreek uit: poh-kay) is een salade van rauwe vis getopt met allerlei verse groenten en een sausje, en komt oorspronkelijk uit Hawaii. Eens proberen? Bij hotspot ‘Poke Tiki’ eet je de beste poke van ‘t Stad.

Poke Tiki

In de Nationalestraat in Antwerpen vind je meerdere zaken waar je een poke-bowl kunt eten. Wandel vanaf de Groenplaats een stukje door tot je Poke Tiki tegenkomt, want hier eet je by far de allerlekkerste poke-bowl met kraakverse ingrediënten.

Hotspot: bij Poke Tiki eet je de beste poke van 't Stad

Eigenaar Thibaut staat zelf achter de toog met alle ingrediënten en bereidt ter plaatste een normale of een grote bowl, naar gelang de grootte van je honger.

De ingrediënten waren niet vers en het was een vettig boeltje, dus dacht ik: dit kan ik beter!

Hij leerde poke kennen tijdens zijn reizen en wanneer hij in Barcelona woonde at hij het zelfs om de week. Op bezoek bij vrienden in Antwerpen probeerde hij diverse poke-bowls uit, maar die vielen tegen.

Thibaut: “De ingrediënten waren niet vers en het was een vettig boeltje, dus dacht ik: ‘Dit kan ik beter’. Ik wilde altijd al eens iets voor mezelf beginnen en zag dit als een leuke kans! Ook al had ik het alles behalve slecht in Barcelona, het was een beetje now or never. Kort erna ben ik op zoek beginnen gaan naar een pand. En zo is de bal gaan rollen.”

poke tiki

Laid-backsfeer

Dat Thibaut zich heeft laten inspireren door Hawaii (hij bezocht het eiland in zijn jeugd met zijn tante) en het feit dat hij een jaar is gaan reizen en surfen in Azië, Indonesië en Australië merk je direct wanneer je Poke Tiki binnenstapt. De zaak ademt de laid-back sfeer die surferspots zo typeren. Je neemt plaats aan de hoge tafel waar je samen met andere klanten van je poke geniet.

poke tiki

De beste poke van ‘t Stad

Je kunt kiezen uit signature bowls met namen als: ‘Sunset Beach Tofu’, ‘Rocky Point Crab’ en ‘Waikiki Tuna’. Wij gingen voor de ‘Pipeline Salmon’ met sushirijst, zalm, Tiki Classic-saus, pikante mayonaise, edamame, kerstomaten, gember en krokante uien. We namen de grote bowl en die ging tot de laatste kruimel op.

poke tiki

Ook kan je zelf je bowl samenstellen. Naast sushirijst heb je de keuze uit quinoa, bruine rijst, courgetti of salade. Deze top je met verse groenten, verse vis of tofu. Dat is nog niet alles, want je mag ook nog een keuze maken (lastig!) tussen allerlei lekkere extra’s. Denk: granaatappelpitjes, gebakken uitjes, radijs, jalapeños, wasabiboontjes, …

Oh ja, vergeet de 7 verschillende versgemaakte sausjes niet! De ‘Classic’ is een aanrader, maar de ‘Soy’ (zonder gluten) ook. Of de ‘Wasabi Ailioli’. Enfin, je kunt eigenlijk geen foute keuzes maken bij Poke Tiki. Onze tip? Laat Thibaut voor je kiezen, dan zit je altijd goed!

poke tiki

Wij kregen een poke met quinoa, courgetti, edamame, cherrytomaatjes, komkommer, avocado, gember, radijs en zalm. Ook deze grote bowl ging helemaal op. Het is dat ons mama ons goed heeft opgevoed, want anders hadden we de bowl helemaal leeg gelikt. Dat doen we de volgende keer, als we er een bestellen, want Poke Tiki bezorgt ook aan huis!

poke tiki

Liever je lunch to go? Dat is ook geen probleem bij Poke Tiki.

Ook eens gaan lunchen met de beste poke van ‘t Stad?
Poke Tiki
Nationalestraat 105
Antwerpen

Poke Tiki is geopend van dinsdag tem vrijdag van 11.30 uur tot 20.30 uur en op zaterdag van 12.00 uur tot 20.30 uur. Maandag gesloten.

poke tiki
Reageer op artikel:
Hotspot: bij Poke Tiki eet je de beste poke van ‘t Stad
Sluiten