Elyne
Elyne Inspiratie 24 sep 2019

Honger? Eet eens een bloem!

Je ziet ze vaak op je bord verschijnen,  mooie bloemetjes. Maar welke bloemen mag je nu opeten en welke niet?

1. De Oost-Indische kers

Dit is ongetwijfeld de bekendste eetbare bloem. Ze kunnen rood, geel of oranje zijn en smaken een beetje naar tuinkers. Naast de bloemen zijn ook de zaadjes en de blaadjes eetbaar.

Honger? Eet eens een bloem!

2. Salie

Naast de blaadjes, zijn ook de bloemetjes van deze plant eetbaar. Je herkent ze aan hun mooie blauwe kleur, perfect als garnituur bij een gerechtje.

Honger? Eet eens een bloem

3. Madeliefje

Ja, ook deze klassiekers uit je tuin zijn eetbaar. Het wordt meestal gebruikt als garnering bij desserts maar ze kunnen ook gekonfijt worden.

Honger? Eet eens een bloem!

4. Viooltjes

Viooltjes hebben een heel milde smaak. Daarom worden ze vaak gesuikerd en gebruikt als garnering op gebak. Ze kunnen even goed in slaatjes gebruikt worden. Pas echter op wanneer je ze koopt in een tuincenter. Daar kunnen ze namelijk bespoten zijn en daardoor zijn ze dan niet meer eetbaar. Koop dus enkel de eetbare die je in een speciaalzaak koopt.

Honger? Eet eens een bloem!

5. Vlierbloesems

Van vlierbloesems kan je heerlijke stroop of limonade maken. Tip: vlierbloesem werkt goed tegen een verkoudheid.

Honger? Eet eens een bloem

6. Rozen

Blaadjes van rozen zijn eetbaar. De kleur van de rozen maakt niet zo veel uit maar rode rozen geven natuurlijk wel een mooie kleur aan je gerecht. Probeer ook eens wat rozenblaadjes toe te voegen aan je tasje thee, je zal versteld staan van de hoeveelheid smaak die het afgeeft. Probeer uiteraard niet te proeven van dat boeket rozen dat je vorige week van je vriend gekregen hebt want die kunnen wel eens bespoten zijn.

Honger? Eet eens een bloem!

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Honger? Eet eens een bloem!
Sluiten