Lai-Wah
Lai-Wah Inspiratie 25 apr 2019

Hoe vind je de perfecte aardbei?

Jaaaa, ze liggen weer in de schappen: Belgische aardbeien! Aardbeien van bij ons blijven toch nog altijd de allerlekkerste. Maar hoe herken je nu de perfecte aardbei?

Hoe vind je de perfecte aardbei?

Kleur
De aardbei moet een heldere rode kleur hebben en zo min mogelijk witte of groene vlekken. Dit is erg belangrijk, omdat aardbeien niet meer rijpen nadat ze geplukt zijn. Hierna zullen ze enkel nog rotten.

Gevoel
Zoek aardbeien uit met zo min mogelijk zachte plekken. Als er enkele rotte of beschimmelde aardbeien in het doosje zitten, is de kans groot dat de andere aardbeien ook snel gaan rotten.

Maat
Let op de maat aardbeien. Dit is misschien wel het minst belangrijke aspect, maar hoe kleiner hoe zoeter de aardbei. Zoek vooral de kleinere aardbeien tot ongeveer vier centimeter uit.

Bewaren

Vriezer
Zorg dat je de kroon van de aardbei eerst verwijdert, als je ze wilt invriezen. Behalve de kroon moet je ook de kern verwijderen. Dit kan gemakkelijk met een rietje of satéprikker. Leg de aardbeien op een plaat met bakpapier en laat de aardbeien eerst goed bevriezen. Als ze eenmaal bevroren zijn kan je ze in een luchtdicht bakje in de vriezer zetten totdat je ze nodig hebt.

Koelkast
Als je de aardbeien slechts enkele dagen wilt bewaren kan je er het beste voor kiezen om ze te bewaren in de koelkast. Leg een velletje keukenpapier in een plastic bakje en leg de aardbeien hierop. Zorg wel dat je slecht 1 laag aardbeien in het bakje legt, dus stapel de aardbeien niet op. Leg boven op de aardbeien nog een velletje keukenpapier en zet het bakje, zonder deksel, in de koelkast. Op deze manier kunnen de aardbeien tot een week goed blijven!

Maar de beste manier is toch direct opeten! Want hoe kan je zo’n perfecte aardbei nu laten liggen?

Hoe vind je de perfecte aardbei?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Hoe vind je de perfecte aardbei?
Sluiten