Inspiratie 22 jan 2018 Lai-Wah

Hoe maak je de perfecte bulgur (bulghur)?

Wij zijn dol op bulgur, ook wel bulghur of boelgoer genoemd. Deze durumtarwekorrels  worden gekookt en daarna gedroogd en worden voornamelijk gegeten in het Midden-Oosten. Maar ook in België wint bulgur gelukkig steeds meer terrein.

Bulgur is een prima alternatief voor rijst of aardappelen en is zowel in warme als koude gerechten lekker.

Bulgur wordt verwerkt in bijvoorbeeld een pilav of tabouleh (een Libanese salade) en wordt zelfs als een ontbijtpap gegeten. Wij eten bulghur het liefst in een salade met gegrilde groenten of met feta of geitenkaas en rode biet.

Waar koop je bulgur?

In Turkse of Marokkaanse winkels, maar tegenwoordig gelukkig ook in elke supermarkt met een uitgebreid assortiment exotische producten.

Hoe maak je de perfecte bulgur?

Bulgur kun je koken zoals risotto, door steeds delen vocht (bijvoorbeeld bouillon, maar ook met bietensap) toe te voegen en dit op te laten nemen door de bulgur. Of voeg al het vocht ineens toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur dan zachter en laat nog 8 tot 10 minuten koken, tot al het vocht is opgenomen en de bulgur gaar is.

Een handige video:

Kijk vanaf 1 minuut voor nog een slimme tip:

Reageer op artikel:
Hoe maak je de perfecte bulgur (bulghur)?
Sluiten