Recepten 16 jun 2018 Lai-Wah

Hoe heter hoe beter: zo maak je zelf Sriracha

Als we een pittig gerecht eten op de Culy-redactie is ons motto: hoe heter hoe beter. De knijpflessen Sriracha-saus zijn dan ook vaak binnen geen tijd leeg. Op Food52 kwamen we dit simpele receptje tegen om Sriracha zelf te maken.

Waarschuwing: als je eenmaal zelf Sriracha hebt gemaakt, wil je nooit (of nu ja, bijna nooit) meer de saus uit een knijpfles!

Zo maak je zelf Sriracha

Hak de pepers in grove stukken en pel de tenen look. Leg ze in een grote weckpot met de azijn en het zout. Schenk er water bij tot alles net onderstaat.

Sluit de pot en schud een paar maal flink zodat alles goed mengt. Laat een nachtje op een koele plaats staan.

Schenk alles in een pan en breng aan de kook. Roer de palmsuiker erdoor en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Laat goed afkoelen en mix alles in een blender tot een saus.

Druk met een spatel de saus door een fijne zeef en bewaar je zelfgemaakte Sriracha in een afgesloten glazen bokaaltje of fles.

Waar gooien wij Sriracha zoal door?

Chinese Bolognaisesaus

de basisingrediƫnten in de Aziatische keuken

Snelle Shoarmaschotel

Spicy ramen

Donderdag Veggiedag: spicy ramen (pittige noedelsoep)

Bron en recept: Food52

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Hoe heter hoe beter: zo maak je zelf Sriracha
Sluiten