Lai-Wah
Lai-Wah Hotspots 19 jul 2019

De lekkerste adresjes voor pizza in Rome

Wanneer je aan echte Italiaanse pizza’s denkt, denk je waarschijnlijk aan pizza’s uit Napels. Wist je dat er in Rome net zoveel pizza’s gegeten worden? Maar dan net even op een andere wijze. 

Wij leggen je uit op welke manieren de Romeinen hun pizza’s graag eten en waar je de lekkerste pizza’s van Rome kunt eten.

Vierkant en rond

De Romeinen eten hun pizza op 2 manieren. Pizza al taglio zijn pizzastukken die van een grote vierkanten plaatpizza worden gesneden. Deze plaatpizza wordt in een oven bereid en de stukken eet je op straat uit het vuistje.

Pizza tonda zijn ronde pizza’s met een dunne bodem die in een houtoven worden bereid. Voor deze pizza’s neem je rustig plaats in een van de vele pizzeria’s.

Hier eet je de lekkerste pizza’s van Rome

Sforno – Via Statilio Ottato 110/116
De meest bekende pizza is hier de cacio e pepe met peper en een héleboel pecorinokaas. Vult goed, dus deze pizza deel je het best als aperitiefhapje met je vrienden.

View this post on Instagram

Cacio pepe pizza? Yes, please 😛 We are no longer casual about pizza, we don't just go out of our way for Sforno, a great spot near #Rome's Cinecittà, but we pretty much deprive ourselves of all pizza for days until we get here. It is that good. I go nuts just for the dough- @dariusaryadigs loves a basic margherita. And this? Well, it is a simple antipasto- best had with a cold Duchesse de Bourgogne, on the advice of @tastegeorgia. Click the geotag to find it exactly where it is and how to get there #🍕

A post shared by Erica Firpo (@ericafirpo) on

Emma Pizzeria Con Cucina – Via del Monte della Farina 28
Hier serveren ze pizza’s met flinterdunne bodems. Probeer de pizza met San Marzano Agrigenus-tomaten, buffelmozzarella en Pata Negraham en bestel er een koel glas wijn bij. Zá-lig!

View this post on Instagram

La nostra "Bufala e Pata negra" con pomodoro San Marzano Agrigenus, mozzarella di bufala di Paestum e Bellota 40 mesi Montelolivo tagliato a Macchina. Naturalmente su nostro impasto di farine biologiche 100% selezionate. Enjoy Our "Margherita di Bufala and Pata Negra ham" with San Marzano tomato, buffalo mozzarella from Paestum and bellota 40 mounths aged by Montelolivo. Obviously over our pizza dought made with only selected organic 100% flour. Enjoy #emma #emmaristorante #emmaristoranteroma #emmapizzeriaconcucina #emmapizzeria #emmapizza #pizzatime #pizzalovers #ilovepizza

A post shared by Emma pizzeria con cucina (@emma_pizzeria_restaurant) on

La Renella Forno Antico Trastevere – Via del Moro 15
Een oude bakkerij waar je de beste pizza’s kan scoren. Overdag verkopen ze voornamelijk brood of sandwiches voor de lunch, maar ‘s avonds staat hier een rij met Italianen en toeristen die een stuk pizza komen halen na enkele drankjes in een van de vele barretjes die de buurt rijk is.

View this post on Instagram

Morning break in Roma. Pizza a taglio with many toppings. Hard to choose. Soft cheese, lonza and rughetta is the most popular, says Tatiana. Soooo good! Brava @renella_trastevere ! #pizzaataglio #pizzaromana #loveroma #pizzagram #trastevere

A post shared by Gustiamo Inc. (@gustiamo) on

Pane e Tempesta – Via Giovanni De Calvi 23
Hier maakt men artisinale pizza’s op basis van ambachtelijk molenmeel met toppings als amatriciana, selder en zelfs geroosterd fruit. Ook vegans vinden hier genoeg naar hun goesting.

View this post on Instagram

Pizza, pizza, pizza. Nient'altro che pizza, ma CHE PIZZA! Guardate quanto sono belle e invitanti le nostre lingue di pizza condite con tante verdure di stagione e un pizzico di passione!

A post shared by PANE E TEMPESTA (@paneetempesta) on

Al Grottino Dal 1936 – Via Marmorata 165
Zoals de naam al doet vermoeden: Al Grottino Dal bestaat al sinds 1936. Hier eet je klassieke degelijke pizza’s. In het weekend staat er altijd een rij, zeker na een voetbalwedstrijd.

Hier eet je de lekkerste pizza's van Rome

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
De lekkerste adresjes voor pizza in Rome
Sluiten