Winnie
Winnie Recepten 14 mei 2019

Het ultieme recept voor Indonesische kipsaté (saté ayam)

Ben jij een liefhebber van lekker sappig vlees? Dan is deze Indonesische kipsaté echt iets voor jou. Je marineert ze namelijk niet met één, maar met maar liefst twéé marinades. Juicy, licht pikant en vooral heel smaakvol: deze saté ayam steelt de show bij elke rijsttafel of barbeque.

Er zijn zo veel lekkere wereldkeukens, maar die van Indonesië staat toch wel heel hoog in ons lijstje van favorieten. We delen dan ook heel graag het recept voor saté ayam, ofwel: Indonesische kipsaté.

Het ultieme recept voor Indonesische kipsaté (saté ayam)

Dit recept komt uit het ‘Basisboek Indonesisch van Francis Kuijk’. Met 130 recepten is het boek een mooi naslagwerk voor wie de Indonesische keuken wilt leren kennen. Van ingrediëntenlijsten tot bakbenodigdheden en keukentips: dit boek maakt van jou in geen tijd een pro in het Indonesisch koken.

 

Het ultieme recept voor Indonesische kipsaté (saté ayam)

Zo maak je Indonesische kipsaté (saté ayam)

Laat de satéprikkers minimaal 2 uur in water weken. Snijd de kip in rechthoekige stukjes van 2 x 3 cm.

Voeg ketjap manis, suiker, knoflook, citroensap en een voldoende hoeveelheid peper en zout toe aan de kipblokjes. Kneed de smaakmakers door de kipblokjes en laat de kip een nacht of minstens 8 uur marineren.

Rijg de gemarineerde kipblokjes in de lengte aan de natte satéprikkers. Let erop dat de punt van de prikker goed bedekt is en dat er geen gaten vallen tussen de kipblokjes.

Steek de barbecue aan en rooster de satés aan alle kanten, maar bak ze niet gaar.

Meng alle ingrediënten voor de tweede marinade. Doop iedere satéprikker met kip in de marinade en rooster de satés nog een keer kort. Serveer de kipsaté met pindasaus terwijl hij nog warm is.

Het Basisboek Indonesisch van Francis Kuijk (Good Cook) ligt nú in de boekhandel voor € 30,95.

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



Reageer op artikel:
Het ultieme recept voor Indonesische kipsaté (saté ayam)
Sluiten