Lai-Wah
Lai-Wah Recepten 13 apr 2019

Het perfecte ontbijt voor een lazy Sunday: eggs benedict met witte asperges

Het perfecte ontbijt voor een lazy Sunday: eggs benedict met witte asperges. Om je lief mee te verrassen. Of beter nog: je lief jou. Tip: eet je liever geen ham? Vervang die dan door gerookte zalm.

Het recept voor eggs benedict met witte asperges

Breng een kookpot met water en een snuif zout aan de kook. Schil de asperges en snijd de houtige onderkant eraf. Kook de asperges in 15-18 minuten gaar. Laat eventueel nog 5 à 10 minuten rusten, giet af en bewaar in de pot.

Breng een tweede kookpot met water en één eetlepel azijn aan de kook. Breng een derde pot met een beetje water aan de kook om de Hollandaisesaus in te maken.

Scheid drie eieren en bewaar de dooiers in een hittebestendige kom (de eiwitten heb je niet meer nodig). Verdeel de resterende eieren over aparte kleine glaasjes en snijd de broodjes doormidden.

Zet het vuur onder de tweede pot laag (zodat het nét niet kookt) en draai met een garde een draaikolk in het water. Giet snel maar voorzichtig het eerste ei in het midden van de draaikolk en pocheer 3 minuten. Haal voorzichtig uit de pot en bewaar op een keukendoek. Pocheer zo ook de resterende drie eieren.

Vind je het lastig om een ei te pocheren? Probeer het dan eens met een zeefje.

Smelt ondertussen de boter in een steelpan en laat vijf minuten afkoelen. Voeg aan de hittebestendige kom de resterende twee eetlepels azijn toe en plaats deze boven de derde pan met water. Kluts de eidooiers tot een lichtgele saus, en voeg langzaam en al roerende de boter in een dunne straal toe. Blijf roeren tot er een mooie, luchtige, zachtgele saus ontstaat.

Iets te ingewikkeld? Zo maak je een Hollandaisesaus in één minuut:

Easy does it: hollandaisesaus in 1 minuut

Beleg de halve broodjes met de asperges, de ham, de gepocheerde eieren en de Hollandaisesaus. Garneer met dragon en versgemalen zwarte peper.

Eggs benedict met witte aspergesEggs benedict met witte asperges

Nog meer lekkere ontbijtjes

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Het perfecte ontbijt voor een lazy Sunday: eggs benedict met witte asperges
Sluiten