Alice
Alice Inspiratie 9 dec 2019

Het eetdagboek van Ben Roelants

Wij op de Culy-redactie vertoeven vele uren achter onze kookpotten en beschouwen de keuken dan ook als een van de belangrijkste plekken in ons huis. Wanneer we niet aan het kokkerellen zijn of ons culinair laten verwennen op restaurant, zijn we stiekem wel heel benieuwd naar wat anderen dagelijks naar binnen spelen. Vandaag nemen we een kijkje in een doorsnee week van Ben Roelants en ontdekken we wat hij op dagelijkse basis naar binnen speelt.

Ben Roelants (38) werkte een hele poos voor Vlaanderen Vakantieland, maar vult zijn dagen nu als reisreporter voor Het Nieuwsblad en als netmanager van reiszender Evenaar. Zijn drukke agenda laat het niet altijd toe om uitgebreid te dineren, maar wanneer hij tijd heeft, probeert hij zelf ook zoveel mogelijk te experimenteren in de keuken. Wij waren wel eens benieuwd naar hoe zijn eetdagboek eruit ziet.

Maandag

Koffie en een peer

Het is half acht ‘s ochtends. Het eerste wat ik doe wanneer ik opsta is koffie maken. Ik eet snel een peer en geef daarna de kindjes eten. Ik maak me vervolgens klaar en dan vertrek ik naar een kledingsponsor.

Vol-au-vent pizza

Met een collega vertrekken we naar Otomat op ‘t Zuid in Antwerpen. Dit pizzarestaurant serveert talrijke, versgemaakte pizza’s met originele toppings. Ik proefde er de vol-au-vent-pizza, héér-lijk!

ben roelants

Geïmproviseerde ovenschotel

Rond half zes ‘s avonds ben ik thuis. Ik maak een geïmproviseerde ovenschotel met aardappelen, butternut, venkel, wortelen en vooral: véél rozemarijn. Ik voeg er nog een beetje agavesiroop aan toe om alles wat zoeter te maken.

Ben Roelants

De rest van de avond staat Taxi Papa tot uw dienst. Ik rijd de hele avond rond om zo mijn zoon naar de breakdance-les en voetbaltraining te vervoeren en mijn dochter naar de balletles te brengen.

Dinsdag

Twee koppen koffie en een peer

Ik sta weer om half acht op. Ik eet (opnieuw) een peer en drink er twee koppen koffie bij. Ik maak ondertussen ook de lunchpakketten van de kinderen klaar: twee appels, rijstwafels en boterhammen met kipfilet. Daarna vertrek ik naar de opnames met Agoria.  

Lege maag

Ik ben de hele dag druk bezig, dus ik heb zelfs geen tijd om iets te eten.

Spaghetti met de kindjes

Om zeven uur ben ik thuis. Ik maak samen met de kindjes een lekkere spaghetti. Dat vinden ze geweldig!

ben roelants

Woensdag

Potvolkoffie!

Half zeven. Vandaag sta ik iets vroeger op want ik moet om half negen in Leuven zijn. Terwijl mijn vrouw en kinderen nog slapen, drink ik twee tassen koffie, spring ik de douche in en maak ik dat ik weg ben.

Kin kloppen

Ik presenteer in de namiddag een seminarie in Mechelen waardoor ik dus helemaal geen tijd heb om te eten. Dat wordt weer op mijn kin kloppen.

Galadiner

Ik ben op een galadiner en heb voorlopig alleen nog maar een glas wijn binnen. Dat bekomt me niet zo goed op mijn nuchtere maag. Gelukkig zijn er straks nog hapjes waarvan ik kan meegenieten.

Donderdag

Niet de beste cappuccino

Ook vandaag sta ik opnieuw vroeg op. Ik moet naar Keulen voor opnames. Ik neem de trein zodat ik rustig nog iets kan bestellen in de Bar à Bord. De cappuccino is niet echt om over naar huis te schrijven.

ben roelants

Linzensoep en een biertje

Eindelijk in Keulen aangekomen! Ik heb niet zoveel tijd dus ik spring de eerste de beste bar binnen. In de Funkbar in Keulen bestel ik een linzensoepje met brood en een biertje. Rond drie uur vertrek ik alweer richting Brussel.

Ovenschotel

Eens ik thuis ben, maak ik een ovenschotel met kippenfilet en groeten. Snel en gemakkelijk!

ben roelants

Vrijdag

Nuchtere maag

Ik vertrek zonder iets te eten naar mijn werk. Ontbijten is duidelijk niet mijn sterkste punt.

Trattoria

Het is drie uur. Ik zit in een trattoria (Italiaanse eetgelegenheid) voor een werklunch. Ik kies na even twijfelen voor een heerlijke vissoep.

Springrolls en pho

Ik ben in de vleeshal in Mechelen. Vanavond neem ik deel aan een kookcursus van een vriendin die bij Bambu Street Food werkt. Ik maak er heerlijke springrolls en pho (Vietnamese soep met rijstnoedels).

ben roelants

Zaterdag

Hotdog op de voetbal

Ik sta pas laat op want ik heb het gisteren iets te bont gemaakt. Vooraleer ik mijn zoontje naar de voetbal breng, ga ik nog even joggen en neem ik een verfrissende douche. Op de voetbalmatch eet ik samen met hem een lekkere hotdog, daar houdt hij wel van.

Witloofsoep met amandelen

Na de match doe ik nog even boodschappen en maak ik thuis een witloofsoep met amandelen. Heerlijk bij dit herfstweer!

Zimmental-steak

Deze zaterdagavond spenderen we bij vrienden. Mijn maat heeft een dry-aged Simmental-steak gekocht die hij bereidt in de green egg. Dat is pas genieten!
ben roelants

Zondag

Venkel en spinazie

Vandaag sta ik op om tien uur. Ik eet als ontbijt venkel en spinazie. Normaal doe ik daar ook nog een lekker eitje bij, maar spijtig genoeg zijn er vandaag geen eieren in huis…

Restjes

Omdat ik pas zo laat heb gegeten, heb ik eigenlijk weinig honger. Ik eet gewoon nog de soep van gisteren op met een stukje brood.

Spek met appels

Vanavond eten we iets wat iedereen hier graag lust: spek met appels! Ik bak eerst het spek in de pan en laat daarna de appels erbij sudderen. Heerlijke comfortfood!

ben roelants

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Het eetdagboek van Ben Roelants
Sluiten