Heb jij ook te veel kruiden in je kastje staan?

Heb jij ook te veel kruiden in je kastje staan?

Wij van Culy hebben een kruidenkastje dat uitpuilt van de kruiden en specerijen. We geven eerlijk toe dat we niet alle kruiden regelmatig gebruiken en dat is natuurlijk zonde. Heb jij ook te veel kruiden in je kastje staan? Wij vertellen je welke kruiden je nu echt nodig hebt en waar je ze voor gebruikt.

Laurierblad

Kook een laurierblad mee in elke bouillon, soep of stoof die je maakt voor extra smaak. Of leg op een bakplaat met groenten die je wilt gaan roosteren. Steek eens een laurierblad in een hele kip en het vogeltje zal er beter van gaan smaken.

Heb jij ook te veel kruiden in je kastje staan?

Kardemomzaadjes

Kardemom wordt vaak gebruikt om koekjesdeeg te kruiden, maar ook bij gebak en brood. In curry’s en garam masala is kardemom onmisbaar. Rooster de zaadjes en plet ze daarna in een vijzel voordat je ermee aan de slag gaat.

Cayenne

Om elke kruidenmix flink wat pit te geven, maar ook zalig in een puree, gerechten met ei, een stoof of bij varkensvlees. Spice it up!

Kaneelstokjes

Kaneelstokjes doen het zowel in zoete als in hartige gerechten goed. Geraspt in pannenkoekenbeslag geeft kaneel je pannenkoeken net even dat extraatje. In een saus of jus bij een goed stuk vlees is het ook lekker. Voeg kaneel(poeder) toe aan een groentecurry of bestrooi er je lamsrack mee.

kaneel

Korianderzaadjes

Met hun citrusachtige en frisse smaak zijn korianderzaadjes heerlijk in kruidenpasta’s en in veel curry’s. Strooi ook eens wat gekneusde koriander over je vis (kabeljauw, zeebaars, zalm, …) voordat je ‘m in de pan bakt.

korianderzaad

Chilivlokken

Bewaar gedroogde chilivlokken in een klein potje op je eettafel en besprenkel er je pastagerechten, soep en bonenschotels mee.

Gemalen komijn

Gemalen komijn is essentieel in Mexicaanse gerechten en doet het ook goed bij linzen. Lekker in kruidenmixen voor gegrild vlees of roer een beetje komijn door yoghurt voor een frisse dipsaus.

Venkelzaadjes

Plet venkelzaadjes grof in een vijzel en gebruik samen met peper en zout om kip of vlees mee te kruiden. Ook lekker door een tomatensaus voor je pasta.

venkel

Grof zeezout

Geeft een extra crunch aan je salade, gebakken eitje en vlees.

Knoflookpoeder

Misschien niet zo lekker als een goede teen knoflook, maar knoflookpoeder pept wel je gebakken aardappeltjes en romige dressings op.

Gerookt paprikapoeder (pimentón)

Gerookt paprikapoeder is licht kruidig ​​met een warme smaak en strooi je over eieren, aardappelen, varkensvlees en rijstgerechten.

Meer leuke content? Like ons op Facebook