Ontbijt 2 mrt 2019 Elyne

Culy Homemade: havermout met kaneel, gekaramelliseerde banaan en peer

Havermout is al lange tijd ons favoriete begin van de dag. Heerlijk warm, getopt met vers fruit en het vult je voor de rest van de dag. Op een koude zaterdagochtend maakten we deze variant: met kaneel, gekaramelliseerde banaan en peer. Een aanrader! 

Doe de havermout met de melk in een pannetje en zet op laag vuur. Roer door elkaar en voeg een snufje kaneel toe. Snijd ondertussen de banaan en peer in schijfjes.

Verwarm in een pannetje een klontje boter (kokosolie kan ook, maar is wel minder lekker) en voeg de schijfjes fruit toe. Zet het vuur middelhoog en voorkom dat het fruit aanbakt. Besprenkel met een heel klein beetje citroensap. Roer ondertussen af en toe door de havermout met een siliconen spatel.

Draai na een paar minuutjes met een vork de plakjes fruit om en bestrooi met suiker, dit zal langzaam karamelliseren. Giet de havermout, wanneer het de juiste dikte heeft, in een bakje en serveer met het warme fruit.

Culy Homemade: havermout met kaneel, gekaramelliseerde banaan en peer

Meer ontbijtrecepten?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!



 

Reageer op artikel:
Culy Homemade: havermout met kaneel, gekaramelliseerde banaan en peer
Sluiten