Jill
Jill Recepten 5 jul 2019

Hasselbäck caprese tomaten om duimen en vingers bij af te likken

In de zomer smaakt een caprese gerecht altijd. Deze hasselbäck caprese tomaten zijn dan ook ideaal om als sidedish op je barbecue te serveren.

Als je iets hässelback serveert maak je inkervingen in een stuk vlees, aardappel of groente. Daarna kun je die kloven vullen met lekkere kruiden, kaas of welke smaakmaker dan ook. Klaar om je tomaten zo van een caprese vulling te voorzien?

Hasselbäck caprese tomaten

1. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en meng die met de olijfolie, zout, peper en Italiaanse kruiden. Laat even marineren.

2. Neem de tomaten en maak enkele inkervingen, niet van het kroontje naar beneden, wel over de korte zijde. Let daarbij op dat ieder schijf tomaat zo’n centimeter breed is zodat je geheel uiteindelijk nog stevig is.

3. Vul de inkervingen met een stukje mozzarella en een blaadje basilicum. Sprenkel wat balsamico-azijn over de tomaten en je kunt ze serveren. Smakelijk!

hasselback caprese tomaten
Foto door Chelsea Lupkin Delish

Bron: Delish

Meer caprese? Dat kan!

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Hasselbäck caprese tomaten om duimen en vingers bij af te likken
Sluiten