Recepten 1 okt 2018 Lai-Wah

Culy Homemade: omelet met spinazie en feta

Je zou dit kunnen zien als een #fitgirl-recept. Maar veel belangrijker is dat het erg lekker is! Een hartige omelet met spinazie en feta (en een beetje peterselie voor extra smaak). Een ideale lunch of maaltijd voor vóór of na het sporten.

Het recept voor omelet met spinazie en feta

Doe 100 gram spinazie in een kom en schenk er kokend water op. Laat een minuut staan en giet dan af in een vergiet of zeef. Druk al het water uit de spinazie (let op: er komt véél water uit). Hoe droger, hoe beter.

Leg dan het bolletje droge spinazie op een snijplank en hak fijn. Hak de peterselie ook fijn.

Kluts de eieren los met de peterselie en spinazie (of alleen de eiwitten, als je dat wil). Kruid met peper en zout (matig met het zout, want de feta is ook al zout).

Verhit een beetje olie in een pan met anti-kleeflaag op middelhoog vuur. Bak de omelet ongeveer 3 minuten totdat de onderkant goudbruin is. Verkruimel de feta over het midden van de omelet en vouw de omelet dan driedubbel. Bak nog een minuutje door en serveer de hartige omelet dan direct.

Meer lekkere omelet recepten:

Culy Homemade: omelet met spinazie en feta
Reageer op artikel:
Culy Homemade: omelet met spinazie en feta
Sluiten