Culy Homemade: Gin-Fizz met peer en specerijen

Deze heerlijke Gin-Fizz met peer en specerijen is de perfecte cocktail voor de herfst.

Voor deze Gin-Fizz maken we eerst een perensiroop met kardemom en steranijs. Je gebruikt er niet alles van, maar de rest kan je natuurlijk bewaren. Mix het bijvoorbeeld met bruiswater voor een lekkere limonade.

gin-fizz met peer en specerijen

Gin-Fizz met peer en specerijen

Maak eerst de perensiroop met de specerijen. Meng daarvoor alle ingrediënten in een steelpan. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost, ongeveer 5 minuten.

Laat de siroop helemaal afkoelen, zeef en giet de siroop over in een flesje. In de koelkast blijft de siroop wel een tijdje goed.

Maak dan de Gin-Fizz: vul een cocktailshaker met ijs. Voeg de gin, citroensap, eiwit en je zelfgemaakte perensiroop toe. Schud de cocktail 8 seconden en giet dan door een zeefje in een cocktailglas. Schenk er het bruiswater bij en garneer met steranijs.

Meer lekkere cocktail recepten:

gin-fizz met peer en specerijen

Meer leuke content? Like ons op Facebook