Paulien
Paulien Dessert 8 sep 2019

Culy Homemade: gezonde Bounty’s met pure chocolade

Deze gezonde Bounty’s zijn je redding als je zin hebt in gezonde snacks of gezonde tussendoortjes. Ook als je eigenlijk diep ongelukkig wordt van ‘gezonde recepten’. Deze chocolade-kokoshapjes geven zelfs de grootste chocoholic voldoening.

Helemaal fijn: het is ook nog eens een heel makkelijk recept, dat je zelfs met je kinderen zou kunnen maken. Ben je écht geen fan van pure chocolade, dan zou je ook melkchocolade kunnen gebruiken. Maar dat maakt ze natuurlijk wel nét iets minder gezond …

gezonde Bounty's

Gezonde Bounty’s recept

Maak het blok kokoscrème zachter door het in de verpakking in een bakje met warm water te leggen. Masseer de crème tot ‘ie zacht en hanteerbaar is.

Meng de kokoscrème met de kokosolie, het vanille-extract, de agavesiroop en het zout. Roer er daarna de geraspte kokos doorheen tot het goedje een vaste consistentie heeft. Maak het mengsel iets zachter door voorzichtig 2 tot 3 eetlepels water toe te voegen.

Bekleed een vierkante vorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier en verdeel de vulling voor de Bounty’s gelijkmatig over de vorm. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel of met een spatel. Zet het kokosmengsel een uur in de koelkast.

Haal de kokos uit de koelkast en snijd ‘m voorzichtig in repen. Als het goed is, kun je er 12 grote of 24 kleine Bounty’s uit halen. Leg de repen zolang weer in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain marie. Laat de chocolade daarna kort afkoelen op een theedoek tot de chocolade iets dikker is geworden, maar nog wel hanteerbaar is.

Haal de Bounty’s met twee vorken door de gesmolten chocolade en laat ze daarna uitharden op een stuk bakpapier in de koelkast. Je kunt ze daarna in een afgesloten bak ongeveer een maand in de koelkast bewaren (invriezen kan ook!).

gezonde Bounty's
gezonde Bounty's

Snacks die gezond lijken, maar dat eigenlijk niet zijn

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: gezonde Bounty’s met pure chocolade
Sluiten