Gezond, licht en koolhydraatarm: bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst, wij zijn er dol op. Het is supersnel gemaakt (sneller dan gewone rijst!), gezond en bovendien heel erg lekker.

Bloemkoolrijst is koolhydraatarm is en dus licht, maar tóch vullend. Bovendien is het een perfecte manier om extra groente binnen te krijgen. Altijd een goed idee!

Met deze rijst kun je trouwens alle kanten op: serveer in plaats van gewone rijst, maak er nasi van of gebruik ‘m als basis voor een salade.

Zo maak je de perfecte bloemkoolrijst:

Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd ‘m in (kleine) roosjes. Hak ze in een keukenrobot tot ze de structuur van rijstkorrels hebben.

Verwarm wat olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de rijst gedurende 1 minuut. Let op dat het niet bruin kleurt!

Voeg dan de bouillon toe, leg een deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat zo ongeveer 5 minuten stomen en voilà: je bloemkoolrijst is klaar!

Gezond, licht en koolhydraatarm: bloemkoolrijst

Nog meer lekkere recepten met bloemkool

Meer leuke content? Like ons op Facebook