Culy Homemade: gevulde flespompoen met Gorgonzola en rode uienchutney

Wat ons betreft is het pompoenseizoen nog lang niet voorbij. Daarom bedachten we dit recept voor gevulde flespompoen. Terwijl de pompoen een uurtje in de oven gaart, is er voldoende tijd om een geurige chutney van rode ui te maken en de rest van de ingrediënten te preppen. Handig!

Noem het een salade in een pompoen of gewoon een pompoen met héél veel lekkers erbovenop – ‘t is maar hoe je het bekijkt. Wat we wel zeker kunnen stellen, is dat dit een ideaal herfstige maaltijd is die zowel als lunch als voor diner kan doorgaan.

flespompoen
Foto: Winnie van Verswijvel voor Culy

Gevulde flespompoen met Gorgonzola en rode uienchutney

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Was de pompoen en halveer. Verwijder de pitjes met een eetlepel. Druppel een beetje olijfolie over de helften en bestrooi met zeezout en peper uit de molen.

Leg de pompoenen op een bakplaat met bakpapier of in een ingevette ovenschaal. Laat 60 minuten garen in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de uienchutney. Verhit daarvoor een klontje boter op medium vuur en stoof de fijne reepjes rode ui aan.

Doe er ook de rode besjes bij (zonder de takjes) en de laurierblaadjes en laat pruttelen in de gesmolten boter.

Voeg van zodra de uien glazig zijn de rode wijnazijn, de balsamico-azijn, de kaneel en de suiker toe. Laat minstens 25 minuten pruttelen op een zacht vuur en roer af en toe. Je kan altijd extra scheutjes rode wijnazijn toevoegen als de chutney wat extra vocht kan gebruiken.

Heeft de chutney de gewenste textuur, verwijder dan de laurierblaadjes en kruid af met zout en peper.

Haal na een uur de pompoenen uit de oven. Leg de pompoenhelften op twee aparte borden en beleg met de rest van de ingrediënten.

Begin met de rucola en werk af met de blokjes Gorgonzola, de kwartjes vijg, een paar theelepels uienchutney en de pompoenpitjes.

flespompoenFoto: Winnie van Verswijvel voor Culy

Meer recepten met pompoen

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: gevulde flespompoen met Gorgonzola en rode uienchutney
Sluiten