Winnie
Winnie Hotspots 20 nov 2019

In geheim restaurant Graphite in Amsterdam staat beleving centraal

Een geheim restaurant, hoe tof klinkt dat? Alsof uit eten gaan alleen nog niet prikkelend genoeg is, zijn er dus ook geheime restaurants. En daarbij krijg je – naast goed eten – een extra portie geheimzinnigheid geserveerd, wat alles nog net een tikkeltje leuker maakt. Graphite in Amsterdam is er zo eentje.

Graphite promoot zichzelf als een speakeasy-restaurant. Die term is overgewaaid uit de jaren 1920 in de VS, een periode waarin alcohol geheel werd verboden. Al gauw ontstonden er toen geheime locaties waar mensen toch illegaal alcohol konden drinken.

Dat laatste is (gelukkig) natuurlijk al lang niet meer aan de orde, maar dat speakeasy-concept leverde wel inspiratie voor hedendaagse geheime restaurants. You get the idea?

De beleving bij Graphite Amsterdam

Je snapt dat de beleving bij een geheim restaurant iets speciaals is. Na je reservering van een tafel ontvang je een QR-code waarmee je het restaurant kan binnenkomen. Verwacht trouwens niet dat dat vanzelf zal gaan, in een zijstraatje van’t Rembrandtplein zoek je zelf maar uit waar die toegangsscanner verstopt zit.

Eenmaal binnen is het een kwestie van je laten leiden door de service die team Graphite voor je in petto heeft. Per avond ontvangt het restaurant slechts twintig gasten. Met een chic decor en een warme bediening weet je dat het hier niet alleen om eten draait, al is dat laatste óók gewoon nog eens fantastisch goed.

Foto: Graphite Amsterdam

Het eten bij Graphite Amsterdam

De gerechten worden bereid door Peter Gast, die je misschien kent van sterrenrestaurant ‘t Schulten Hues. Door de sluiting van ‘t Schulten Hues kwam ruimte vrij voor een nieuw concept, en dat is waar Graphite om de hoek kwam kijken.

Bij Graphite kun je nog steeds eten van hoge kwaliteit verwachten. Ga je voor the real experience, neem dan het Diamond Tasting-menu, bestaande uit 15 gangen. De gerechten zijn een voor een creatief met een eigenzinnige twist. Kreeft met gekarameliseerde ajuin, codium en een schuimpje van mosselkerrie of varkenswang met daslook, ananas en kool mogen hier niet aan ontbreken.

Liever à la carte? Kan ook. Met opties van het land, uit de zee of vegetarisch is er voor ieder wel wat wils. De prijzen voor zo’n gerecht liggen tussen 21 euro en 30 euro.

Foto: Graphite Amsterdam

Adres en openingstijden Graphite

Wil je erheen, boek dan een tafel via de website.

Paardenstraat 15III
1017 CX Amsterdam

Toch liever in eigen land op restaurant?

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
In geheim restaurant Graphite in Amsterdam staat beleving centraal
Sluiten