Culy Homemade: gehaktballetjes met zoetzure tomatensaus voor bij de apéro

Gehaktballetjes zijn een ideaal als hapje bij de apéro. Iedereen houdt wel van een balletje (of twee of drie) en je kunt ze zowel warm als koud eten. Bovendien zijn ze makkelijk om zelf te maken.

Bij gehaktballetjes hoort een lekker sausje waar je ze in kunt dippen. Een zoetzure tomatensaus, bijvoorbeeld.

Zo maak je gehaktballetjes met zoetzure tomatensaus

Verwarm de oven op 200 graden.

Meng in een schaal het gehakt met alle ingrediënten en draai er met vochtige handen kleine balletjes van.

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.

Breng voor de zoetzure tomatensaus alle ingrediënten (wees niet te zuinig met de peper) in een sauspan aan de kook. Draai dan het vuur lager. Laat de tomatensaus 10 minuten pruttelen en haal van het vuur. De saus wordt wat dikker zodra het afkoelt.

Culy Homemade: gehaktballetjes in zoetzure saus voor bij de apéro

Nog meer balletjes

Meer leuke content? Like ons op Facebook