Jutta Buytaert
Jutta Buytaert Recepten 23 sep 2019

Gegrilde babypaksoi met hummus en spinazieburger

De feestdagen komen er aan en dat betekent eten, eten, en nog eens eten. Dat wil echter niet zeggen dat je uren in de keuken moet gaan staan om een feestmenu op tafel te toveren. Deze gegrilde babypaksoi met hummus en spinazieburger maak je in een handomdraai als feestelijk voorgerechtje, en het is nog vegetarisch ook! 

Het recept werd ontwikkeld door Gilles Draps en de burgers zijn van het Belgische bedrijfje The Bio Veggie Company, die vegetarisch eten toegankelijke willen maken voor iedereen. De hummus kan je van tevoren maken, of koop kant-en-klare hummus in de supermarkt.

Zo maak je de gegrilde babypaksoi

Neem een mengkom en voeg er 1 el sesamolie , 3 el sojasaus en een klein scheutje limoensap aan toe. Als je van een hele frisse smaak houdt, mag je gerust wat meer limoensap toevoegen.

Snij de babypaksoi in de lengte doormidden en doe de helften bij de dressing. Meng alles goed door elkaar en laat kort marineren – gooi de marinade niet weg, we gaan deze nog gebruiken bij het dresseren. Zet intussen de grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Wanneer dat het geval is, bak je de paksoi aan beide kanten kort aan, tot hij begint te kleuren.

Bak ook de spinazieburgers. Dat doe je best wel in een gewone pan, want ze zijn vers en dus heel fragiel. Snij ze telkens in vieren wanneer ze gaar zijn.

Lepel een schep hummus op een bord, drapeer er een gegrilde babypaksoi naast en voeg er drie stukjes spinazieburger aan toe. Werk af met een paar blaadjes salad pea. Smakelijk!

3 tips om hummus mooi te presenteren

Ontvang Culy nu wekelijks in je inbox!

Reageer op artikel:
Gegrilde babypaksoi met hummus en spinazieburger
Sluiten